Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie v Letohradě: Děti vylezly na vagón kvůli selfie: Zasáhl je proud, jeden chlapec zemřel!

Dva mladíky zasáhl v Letohradě proud, jeden zemřel, druhý je v nemocnici.
Dva mladíky zasáhl v Letohradě proud, jeden zemřel, druhý je v nemocnici.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
17. června 2023
10:05
Autor: VaB - 
17. června 2023
09:57

Noční zábava v Letohradě skončila pro dva mladíky tragicky. Společně s dalšími kamarády vylezli na vagón stojící pod elektrickým vedením a dělali si selfie. Oba pak zasáhl silný proud, jeden na místě zemřel, druhý skončil v nemocnici.

Několik mladých lidí popíjelo při pátečním večeru alkohol v Letohradě. Pak dostali nápad, zřejmě ten nejhorší v jejich životech. Chtěli si udělat selfie na odstaveném vagonu na tamním nádraží. Zábava však skončila tragicky.

Dva mladíky totiž zasáhl proud z drátů vysokého napětí. „Jeden zasažený proudem zemřel, druhý po zásahu skončil v nemocnici,“ popsala mluvčí policie Dita Holečková.

Jedna z dívek přítomná celé tragédii se zhroutila a ostatní skončili podle Holečkové v slzách. Zřejmě se jedná o nezletilé děti. „Kriminalisté celou událost prověřují a vzhledem k věku zúčastněných nebudeme poskytovat bližší informace,“ dodala.

Správa železnic v pátek na svém twitterovém účtu zveřejnila krátké video, proč na vagóny nelézt. „Elektrické vedení je neviditelný zabiják. Dokáže způsobit smrtelná zranění, i když se k němu jen přiblížíte. Šplhání po vagonech či sloupech se tak mění v loterii, kdy se hraje o váš holý život! Takto riskovat se nevyplatí," varují. 

Video  Muž shořel před zraky lidí ve stanici, když vylezl na vagon, kde ho zasáhlo 22 tisíc voltů.  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

Kelly Šortnerova ( 17. června 2023 20:14 )

Až na to že Vám může být uplně jedno jak ho vychovali. Ten kluk byl užasnejší jak polovina Česka včetně vás. Byl víkend a myslím že vám muže být na prosto jedno jestli ho neznáte a nebo jeho rodiče. Jestli toto nedokážete respektovat tak jste klesla u většiny lidí co si to budou číst včetně mě.

Jiří Zvěřina ( 17. června 2023 17:33 )

Darwinova cena za 100 bodů...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání