Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rozlučka se svobodou skončila tragicky: Leoš (†40) se utopil v bazénu!

Autor: VaB - 
17. června 2023
05:00

V bulharském letovisku Pomorí zemřel Čech Leoš H. (†40). Osudnou se mu zřejmě stala rozlučka se svobodou, během které spadl do bazénu, ve kterém se utopil. Byl to bývalý profesionální počítačový hráč, který patřil do české reprezentace. Na sociálních sítích na něj vzpomínají blízcí.

K tragédii mělo dojít v noci z 10. na 11. června v oblíbeném bulharské letovisku Pomorí. To leží na jihovýchodě Bulharska na úzkém poloostrově na černomořském pobřeží. Podle webu Mediapool se měl Čech zúčastnit rozlučky se svobodu v jednom z tamních hotelů. Mělo by jít o Leoše H. (†40).

Jak přesně k smrti došlo, není jasné, Leoše ale našli zhruba ve čtyři hodiny ráno v bazénu, odkud ho vytáhli. Přivolaná záchranná služba ani policisté mu už nedokázali pomoci, na poloostrově byl od 5. června. 

Úmrtí potvrdilo i Ministerstvo zahraničních věcí. „Můžeme potvrdit, že v Bulharsku zemřel český občan. Další detaily nebudeme sdělovat," napsala Blesku jeho mluvčí Mariana Wernerová.  

Web PLAYzone na Facebooku uvedl, že Leoš H. byl bývalým členem české herní reprezentace. Hráči oblíbené střílečky Counter–Strike 1.6 ho mohli znát pod přezdívkou Hawai. „Šlo nejen o bývalého člena české reprezentace, ale hlavně o neuvěřitelně přátelského člověka. Svět nikdy nezapomene,“ popsali zemřelého.

Smutek a prázdno

Smrt čtyřicetiletého Leoše všechny zarmoutila. O tom, jaký byl, se na sociálních sítích rozepsal i jeho kamarád Patrik. „Slovy se nedá popsat, jak moc nás to všechny bolí, a jaký smutek a prázdno to v nás všech zanechalo,“ napsal na úvod. Kamaráda popisuje jako vřelého a přátelského, který všem dodával pozitivní náladu. „Osud tomu bohužel chtěl jinak, a už tu s námi nemůže být,“ dodává.

„Věřím, že Leoš by si teď přál, abychom neztráceli radost ze života, nesmutnili a vzpomínali na něj s úsměvem na tváři. Upřímnou soustrast celé jeho úžasné rodině, nedokážu si ani představit, jak těžké to pro ně teď musí být,“ doplňuje.

Video  Neštěstí na Sázavě! Převrátil se raft s vodáky, byly na něm i děti.  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

Ella21 ( 18. června 2023 19:41 )

nejspíš tam spadl opilej, bohužel, je to neštěstí

picoda ( 17. června 2023 12:52 )

proc lezl do vody kdyz neumel plavat ?

diskutujici ( 17. června 2023 07:58 )

Jestli se učil plavat taky na počítači, pak se ani nedivím 😨

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání