Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Vladimira v Egyptě roztrhal žralok: Zdrcený táta převzal jeho ostatky!

Autor: jel - 
15. června 2023
17:22

Hrozivá událost se stala minulý týden v oblíbeném egyptském letovisku Hurghadě. Třiadvacetiletého Rusa tam doslova rozsápal žralok tygří. Predátor byl později odchycen a zabit, úřady ho plánují mumifikovat a vystavit v muzeu. Otec oběti Jurij si převzal synovy ostatky. Řekl, že to byl synův osud. Nešťastníkova matka skončila v nemocnici.

Nevládní Asociace pro ochranu životního prostředí Hurghada (HEPCA) uvedla, že samice pravděpodobně útočila proto, že byla březí. Zvíře bylo navíc poraněné a hladové. Turisté z blízkého mola krmili ryby a právě spojení těchto událostí zřejmě vedlo k tragédii.

Žralok byl v pátek 9. června odchycen a usmrcen, proti čemuž výrazně vystoupili ochránci zvířat. Úřady ho plánují mumifikovat a vystavit v muzeu. Podle britského listu Daily Mail si otec oběti Jurij převzal synovy ostatky, které budou zpopelněny a následně převezeny do Ruska.

Rodič se s egyptskými představiteli setkal přímo v Hurghadě. Uvedl, že to, co se stalo jeho synovi, je hrozné, ale že z toho neviní egyptské úřady. „Mohlo se to stát kdekoli. Byl to jeho osud,“ řekl otec.

Táta navíc viděl strašlivou smrt Vladimira přímo ze břehu. „Tati, zachraň mě,“ křičel mladík, když umíral. Matka oběti, která žije v obci Balašicha nedaleko Moskvy, skončila v nemocnici.

Video  Ministr Nekula končí! Nečas se ženou odsouzeni. A žralok v Egyptě neútočil poprvé?  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

aquarie ( 16. června 2023 00:10 )

Kdyz uz, tak zralok roztrhal (ma zuby), na rozsapani mu chybi drapy. Jinak i kdyz je to Rus, neni to strujce zla Putin a je to strasna smrt, take mam deti, chudak jeho mama.

MarekBadatel ( 15. června 2023 23:34 )

Musel by se trefit přímo do hlavy a to není nic jednoduchého aby přestal žralok hned útočit. Navíc kulky ve vodě rychle ztrácejí rychlost

MarekBadatel ( 15. června 2023 23:32 )

Se jí Rusák nelíbil tak ho chtěla slupnout.

MarekBadatel ( 15. června 2023 23:24 )

Žena (samice) také jde na dvorek a klepne tam slepici do polívky. Nebo jiné zvířátko (např. králíka apod.) Takže se také chová jako predátor pokud má mladé (děti) které potřebuje nakrmit.

MarekBadatel ( 15. června 2023 23:23 )

Co se týče žraloků - samice žijí spíše na mělčinách (kvůli vyšší teplotě vody která umožňuje rychlejší růst a vývin mláďat). Žraloci - Samci spíše v hlubších vodách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání