Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hurghadou otřásl šílený útok žraloka: Predátor zabíjel už dříve?!

Autor: rc - 
14. června 2023
10:50

Egypt se stále vzpamatovává z útoku žraloka, k němuž došlo minulý týden. Žralok tygří tam napadl třiadvacetiletého Vladimira Popova. Mladík původem z Ruska zraněním podlehl. Záchranář Mohammed uvedl, že poté, co se dostal k muži, byla všude krev a nešťastník neměl ruku. Mořský biolog Dmitrij Orlov dodal, že predátor zřejmě neútočil poprvé. Minulý rok podle něj zabil dva turisty.

Po sociálních sítích se v pátek 9. června začalo šířit otřesné video, které bylo natočeno v egyptské Hurghadě. U pláže tam žralok napadl nešťastného plavce. Mohammed byl na místě jako jeden z prvních.

 „Když jsem se k muži dostal, voda byla plná krve. Pak jsem viděl, že už nemá ruku a pak se objevil žralok. Hned jsem si uvědomil, že ho nelze zachránit. Ve vodě byla také žena. Byla v naprostém šoku,“ popsal otřesné chvíle záchranář podle informací britského deníku Mirror.

S překvapivým prohlášením posléze přišel mořský biolog Dmitrij Orlov, zakladatel a generální ředitel společnosti RuDive, jenž působí v Rudém moři. Orlov uvedl, že se domnívá, že žralok, který zabil ruského mladíka, stojí i za smrtí dvou turistů z minulého roku. Minulý rok v červenci zemřela v Egyptě turistka Elisabeth Sauerová, která šnorchlovala, když ji napadl predátor. Další obětí žraloka se stal rumunský turista.

„Ten žralok byl březí. Stejně tak i minulý rok. Samice si vzpomněla, kde v minulém roce přišla ke snadné kořisti a na místo se vrátila,“ míní odborník. 

Jak již Blesk informoval, mladíka měla napadnout březí samice žraloka tygřího. Egyptské úřady uvedly, že hodlají žraloka nabalzamovat a vystavit v muzeu. Uvnitř zvířete našli mladíkovy ostatky. „Na pláž jsme šli relaxovat. Pak zaútočil žralok, ve vteřině bylo všechno jinak. Jak jsem mu mohl pomoci, byly to vteřiny a byl vtažen pod vodu,“ vypověděl otec mladíka Jurij Popov, který přihlížel synově smrti.

Video  Smrtelný útok žraloka v Egyptě.  - Facebook
Video se připravuje ...

Knight ( 14. června 2023 18:24 )

Ale především jsem o tom mluvil s kolegou potápěčem přímo z Hurghady.

Knight ( 14. června 2023 18:23 )

Tady u článku např. fotky 11 a 13.

Knight ( 14. června 2023 16:13 )

Že to psali egypťané není ani trochu relevantní, to mi věřte Cestovní ruch je nade vše, je to jejich obživa. Stačí když si porovnáte fotky žraloka tady u článku.

punisherr ( 14. června 2023 15:55 )

Psali, že v něm našli hlavu toho Russáka, tak to je on

krapotkin ( 14. června 2023 15:22 )

Že ho tedy nezabili dřív, než mu zachutnala snadno dostupná člověčina. Čerstvé masíčko je vždycky lepší než odpad z kanalizace.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání