Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Učitel v Meziboří strkal žákovi hadr do pusy: Skandál, nebo „hec“?

Autor: VaB - 
16. listopadu 2022
09:40

Na sociálních sítích se před několika dny objevilo velmi znepokojující video z jedné ze soukromých škol na severu Čech. Na krátkém záběru je vidět, jak učitel strká do úst žákovi hadr a drží ho za hlavu. Ředitelka reagovala vyjádřením, že šlo o srandu a učitel to udělal „z hecu“. Žáci na druhou stranu popisují, s jakými nepříjemnostmi se ve škole musejí potýkat…

K incidentu došlo v soukromé škole Educhem v Meziboří na Mostecku. Na videu, které má Blesk k dispozici, je vidět, jak učitel strká žákovi sedícímu v předních lavicích do úst růžový hadr a drží ho při tom za hlavu. Do smíchu studentovi očividně moc nebylo.

Video se začalo rychle šířit i na sociálních sítích. Upozornila na něj i známá učitelka Štěpánka Cimlová na svém instagramu. Podle informací Blesku jde o učitele Jiřího K. Stěžovat si na něj v minulosti mělo kvůli jeho chování vícero žáků.

Video  Učitel strkal žákovi hadr do úst  - Instagram
Video se připravuje ...

„Pane soudruhu učiteli.“  

Štěpánce Cimlové se v reakci na video ozvalo několik žáků ze zmíněné školy. Někteří popisují, že během hodiny nesmí pít nebo odejít na záchod. Zprávy jsou anonymizované a zveřejněné po dohodě se Štěpánkou Cimlovou.

„Ze začátku nás mlátil, což už nedělá, protože si na to stěžovalo spoustu rodičů,“ popsal jeden z žáků. Povídání dalšího žáka by šlo shrnout příslovím „starého psa novým kouskům nenaučíš.“ „Nutí nás říkat pane soudruhu učiteli a stále mluví o tom, jak podporuje Rusko ve válce,“ uvedl mladík. „Fyzicky nás při poznávání napadal, urážel a dělal si z nás srandu. Jednoho z nás donutil sníst kytku, pak jednomu z nás nacpal špinavý hadr do pusy,“ napsal další student své nevšední školní zážitky.

Podle jiného studenta jde o opakující se problém, protože nejeden žák si na chování zmíněného Jiřího K. údajně stěžoval. „Neustále někoho ze „srandy“ uráží a ponižuje,“ sdělil chlapec.

Jsou ale i studenti, kteří učitele brání, a uvádí, že ho spolužáci provokují. „Někteří studenti ho provokovali sami, a s jejich přístupem se tak ani panu učiteli nedivím,“ zmínil mladý muž, že nevhodné chování zřejmě není otázkou jen jedné strany.

Udělal to z hecu

Ředitelka školy Helena Kripnerová pro Seznam Zprávy uvedla, že učitel natočený incident „udělal z hecu“. „Nešlo o nic závažného, ale v každém případě to dělat neměl. Byla to chyba,“ řekla. Dodala, že mělo jít o čistý hadr. Blesk se snažil ředitelku kontaktovat, telefon ale nezvedala.  

Učitel podle Kripnerové dostal postih. Propustit ho údajně vedení školy nemohlo, k incidentu došlo začátku roku. Po události byl učitel přeřazen do jiné třídy a dostal výtku včetně finančního postihu.

jajas ( 17. listopadu 2022 16:42 )

Pokud není pedagog schopný zvládnout ty puberťáky jinak, než tělesnými tresty, pak by měl sám odejít. A navíc tedy....hadr do pusy? To jsem fakt ještě neslyšel...jak to toho chlapa vůbec napadlo? Takhle vychovává nebo vychovával i svoje děcka? No potěš koště!

verka1 ( 17. listopadu 2022 15:30 )

Drzí žák nebo co jako? Jiné tresty. Toto ne, kdyby kluka udusil.

miasek ( 17. listopadu 2022 03:34 )

Snad je prestavka na piti a na zachod.

kdoasi ( 16. listopadu 2022 22:22 )

12 litrů? Tak tam bude možná zlatá mládež, která si myslí, že za ty prachy může všechno.

UFO1 ( 16. listopadu 2022 22:15 )

A co na to ČŠI?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání