Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Brutální šikana chlapce (12) na Mělnicku: Bili ho, kopali a plivali po něm! Hoch nyní zvrací ze stresu

Autor: pma - 
14. listopadu 2022
13:28

Orgán sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) se zabývá případem šikany, jejíž obětí se stal teprve dvanáctiletý chlapec. Ten na základní školu ve Mšenu na Mělnicku nastoupil nově na začátku školního roku. Hoch se stal obětí starších kamarádů, kteří chlapce zbili a natáčeli si ho při šikaně na mobilní telefon. 

Dvanáctiletý hoch nastoupil na začátku školního roku na novou školu ve Mšenu na Mělnicku. Měl to pro něj být start v neznámém prostředí, kde si snad brzy najde mezi spolužáky kamarády. To se ale nestalo. 

„Ve dvě hodiny mu jel autobus od školy. Ve dvě hodiny nepřijel, nepřijel ani ve tři hodiny a ani ve čtyři hodiny,“ vypráví pro CNN Prima News matka  chlapce. Ani ve snu by ji nenapadlo, co se o pár minut později dozví. Před pátou hodinou přijala hovor z neznámého čísla a zůstala v šoku. Jejího syna kdosi našel brečícího a zmláceného v poli.

Video  Šikana - jaké jsou její varovné příznaky?  - Videohub
Video se připravuje ...

Surové kopy do břicha a bití pěstmi 

Na videu, které má televize k dispozici, jde vidět vystrašený dvanáctiletý chlapec a další, zhruba o dva roky starší spolužák. „Ty si teplouš? Proč si lakuješ nehty?,“ útočí na zjevně roztřeseného a uplakaného hocha agresor. Pak se ale situace ještě zhorší, když starší teenager do mladšího dítěte začne kopat a bít ho. Na záběrech je slyšet hochův nářek a prosby, aby ho agresor nechal být, to se ale bohužel nestalo.

„Ostatní na mě flusali a ten hlavní mě kopal do břicha, když jsem byl na zemi, bouchal mě do hlavy pěstmi,“ svěřuje se televizi s traumatizujícím zážitkem chlapec.

K incidentu došlo po vyučování mimo pozemek školy. Ředitelka dle zjištění televize poskytla policii potřebné informace o tom, k čemu mezi žáky její školy v září došlo. „Mělničtí policisté celou záležitost prošetřili, vyslechli všechny zúčastněné osoby včetně dalších svědků a s ohledem na věk podezřelého byla celá záležitost odložena,“ uvádí pro televizi mluvčí policie Středočeského kraje Pavel Truxa. Případem se bude dále zabývat Orgán sociálně právní ochrany dětí (OSPOD).

Chlapci hrozí doživotní trauma

„Nejezdí se mnou do města, protože se bojí, že nás někdo napadne. Nechodí ani ven. Když mu řeknu, že jde do školy, tak ráno vstane, začne zvracet a třepat se,“ popisuje současnou situaci matka. Jejímu synovi musel být vytvořen také individuální plán, protože se do školy po traumatizujícím zážitku vrátit nemohl. Matka by dítě chtěla přeřadit na jinou školu, to prý ale z kapacitních důvodů není možné.

Následky šikany si chlapec ponese zřejmě velmi dlouho. „Je vůbec otázka, jestli se s tím během života srovná,“ konstatuje psycholog Karel Humhal.

nika70 ( 14. listopadu 2022 18:36 )

Tak na růžovo je určitě neměl...

nika70 ( 14. listopadu 2022 18:35 )

Nevím, proč jsem si vzpomněla na seriál Dexter.
Být tatínkem toho kluka, tak si ty haj.líky podám a nechám si syna do nich taky bouchnout. To by ho mohlo trochu vyléčit.

jaramila ( 14. listopadu 2022 15:39 )

Tyhle zmetky by měli mlátit od rána do večera, aby viděli, jaké to je, h.jzli jedni zas.aní, ještě ani tu jejich držku neukážou, protože jsou mladiství, ale na lumpárny jsou starý až moc! Potřebují pořádně ztrestat, ne je chránit !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání