Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podcast: Vladimír záhadně zmizel cestou do práce, podle rodiny ho unesli mimozemšťani

Video se připravuje ...
Autor: jel - 
14. listopadu 2022
05:00

Vladimír Bastl žil se svým psem v Čechočovicích na Třebíčsku. Dne 14. ledna 1999 vyrazil tehdy pětapadesátiletý muž pěšky do práce, od té doby už ho nikdy nikdo neviděl. Pátraly po něm desítky policistů i hasičů, ale dodnes se nenašel ani Vladimír, ani jeho ostatky. Rodina má pro zmizení podivné vysvětlení.

Pan Bastl pracoval jako údržbář v Krahulově, který je od Čechočovic vzdálen chůzí asi padesát minut. Osudný den vyrazil pěšky do práce, ale tam nikdy nedorazil. Jeho šéf se vydal k němu domů, kde našel nedojedenou snídani a Vladimírova psa. Doufal, že mazlíček svého páníčka najde, a tak ho pustil ven.

Pes šel skutečně po cestě, kterou zřejmě pan Bastl procházel, ale pak najednou v jednom bodě stopy končily. Rozběhla se pátrací akce, byl dokonce prohledáván rybník, kolem něhož pohřešovaný chodil. Vše bylo bohužel marné.

Policie se domnívala, že mohl muž po cestě srazit nepozorný řidič, který následně zpanikařil a tělo odvezl. Rodina měla pro zmizení jiné vysvětlení. Všichni silně věřili na paranormální jevy, a proto se domnívali, že Vladimíra unesli mimozemšťani. K nezvyklému vysvětlení jim nahrávalo i podivné chování pejska pana Bastla.

Více o záhadném zmizení a také o následných podivných okolnostech se dozvíte v bonusovém pořadu Za katrem. Ten si pro vás připravily moderátorky Insta Crime Podcastu Tereza a Petra. Pořad Za katrem vychází každé druhé pondělí a nově se bude každý díl věnovat právě nevyřešeným případům, jedná se o neobjasněné vraždy, podezřelá úmrtí i zmizení.

Video Za katrem: Vladimír záhadně zmizel cestou do práce, podle rodiny ho unesli mimozemšťani. - Jedlička, Čebotareva
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání