Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Podcast: Dušana Kazdu podezřívali ze satanismu. Starému faráři zarazil sekeru do hlavy a podřízl hrdlo!

Video se připravuje ...
Autor: jel - 
10. listopadu 2022
05:00

Dušan Kazda začal být problémový až kolem osmnácti let. Nenávistně se vyjadřoval o církvi a údajně i fyzicky napadl faráře. Lidé se kvůli těmto projevům domnívali, že se přidal k satanistům. Jeho šílenství vyvrcholilo 22. října 2002, kdy se pokusil zabít taxikáře a brutálním způsobem zabil faráře Cyrila Vrbíka (†75).

V roce 2002 bylo Kazdovi devětadvacet let a už byl jednou soudně trestán za ublížení na zdraví. Osudného dne popíjel v hospodě v Prostějově, pak si zavolal taxi, aby ho z podniku odvezlo. Taxikář, kterého znal Kazda z dřívějška, jen o vlásek unikl smrti.

Během cesty ho totiž Dušan několikrát udeřil pivní lahví do hlavy, taxikáři se však podařilo z auta utéci. Kazda se ho snažil přejet jeho vlastním autem, po nějakém čase to ale vzdal a v ukradeném taxi odjel.

V obci Dub nad Moravou však auto přestalo jet, Kazda proto zazvonil na tamní faru. Nebohý pětasedmdesátiletý farář viděl, že je nečekaný návštěvník od krve, a tak mu chtěl pomoci. Poté, co ho ošetřil, Kazda faráře brutálně zavraždil. Šlapal mu po obličeji a zasekl mu sekeru do hlavy.

Ve vězení studuje bibli!

Vrah se nakonec sám udal policii. Vyšlo najevo, že trpí nevyléčitelnou duševní poruchou. Ač státní zástupkyně nežádala o doživotí, Kazda k němu nakonec odsouzen byl. A to právě z toho důvodu, že je kvůli své poruše pro společnost nebezpečný, a tak nezbývá nic jiného, než ho nadosmrti izolovat. Ve vězení se vrah kupodivu věnuje pouze studiu bible. Sám uvedl, že doufá, že tam bude žít ještě mnoho let.

Podrobnosti k tomuto zvláštnímu případu vám povědí moderátorky Insta Crime Podcastu Tereza Prošková a Petra Macháčková v naší nejnovější epizodě. Tu si pro vás připravil Blesk.cz ve spolupráci s Insta Crime Blogem.

Video Insta Crime Podcast: Dušana Kazdu podezřívali ze satanismu. Starému faráři zarazil sekeru do hlavy a podřízl hrdlo! - Jedlička, Čebotareva
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání