Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podcast: Balíkový vrah Vostárek zavraždil a rozřezal přítelkyni. Tělo poslal v balících na vymyšlené adresy

Video se připravuje ...
Autor: jel - 
20. října 2022
05:00

Martin Vostárek se v srpnu 2001 pohádal s přítelkyní Naďou, která se s ním chtěla rozejít. Partnerku zavraždil a těla se zbavil opravdu podivným způsobem. Některé části poslal v balících na vymyšlené adresy, trup hodil do křoví a hlavu zakopal. Kdyby sám vrah neohlásil Nadino zmizení, případ by byl pro policii složitější.

Vyšetřování podivného případu začalo, když zaměstnanci brněnské pošty otevřeli 24. srpna 2001 balík, který nebylo možné doručit a začal podivně zapáchat. To, co uvnitř našli, je šokovalo. V pytli na odpadky tam byly zabalené části lidského těla.

Do dalšího balíku nahlédli na jiné pobočce pošty v Brně o den později. I v něm byly lidské ostatky, konkrétně části dolních končetin. Pracovníci ústavu soudního lékařství podle DNA potvrdili, že v obou balících byly kusy těla jednoho člověka. Nemohli ovšem určit, zda se jedná o muže nebo ženu, ani zda byla osoba zavražděná. Chyběl totiž trup a hlava.

Vyšetřování sám usnadnil

Vyšetřování by pro kriminalisty bylo zřejmě dost složité, právě protože velká část těla chyběla. Jenomže v den, kdy byl otevřen první balík, na policii v Praze přišel Martin Vostárek nahlásit pohřešování své přítelkyně Naděždy Novákové.

Kriminalisté brzy zjistili, že části těla patří právě jí a proti Vostárkovi nashromáždili dostatek důkazů. Přestože vrah nejprve zapíral, nakonec policistům přiznal, že trup zahodil do křoví u Edenu a hlavu zakopal na Kokořínsku, kde byl navštívit své rodiče. Tvrdil ale, že Naděždu ráno po hádce našel mrtvou a bál se, že ho policisté budou podezřívat, tak se těla zbavil. Nakonec se k vraždě doznal, své přiznání ale následně odvolal.

V roce 2002 byl Martin Vostárek odsouzen ke 14 letům ve vězení se zvýšenou ostrahou. Více o balíkovém vrahovi, jak Vostárkovi média přezdívala, se dozvíte v nové epizodě Insta Crime Podcastu. Ten si pro vás připravil Blesk.cz ve spolupráci s Insta Crime Blogem.

Video  Insta Crime Podcast: Podcast: Balíkový vrah Vostárek zavraždil a rozřezal přítelkyni  - Červený, Chebotareva
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání