Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Podcast: Zadlužený Jaroslav Garaj vyvraždil celou rodinu. Dcerky (†2 a †4) před smrtí brutálně znásilnil, pak šel do hospody

Video se připravuje ...
Autor: jel - 
6. října 2022
05:00

Případ slovenského vraha Jaroslava Garaje není tolik známý, přitom jde o skutečně brutální zločin. Garaj byl problémový už od dětství, rodiče ho navíc tvrdě fyzicky trestali. Ve 20 letech se seznámil s Annou, kterou si později vzal a měli spolu 3 děti. Rodina se ale začala topit v dluzích a Garaj se rozhodl pro šílené řešení. Rodinu vyvraždil a malé dcerky před smrtí brutálně znásilnil.

Garaj se několikrát léčil na psychiatrii, lékaři se nejdříve domnívali, že možná trpí schizofrenií. To se ale nikdy nepotvrdilo a byla mu diagnostikována psychopatická porucha osobnosti. Ve dvaceti letech se Jaroslav Garaj seznámil s o pět let starší Annou, k níž se choval pozorně. Později se pár vzal a měl spolu tři děti. 

Rodina měla velké problémy s finanční situací. Garaj nejprve pracoval jako ostraha továrny, později byl ovšem odsouzen za pokus o vloupání. Dostal dva roky, ale po šesti měsících byl za velmi dobré chování propuštěn. 

S manželkou poté začali podnikat. Bohužel se jim nedařilo a začali se topit v dluzích. Neodváděli daně a jejich dluh s pohyboval okolo 150 tisíc korun. Někteří věřitelé chtěli své peníze ihned a manželé už nevěděli, jak dál.

Šílené řešení zoufalé situace

Jaroslavovi Garajovi bylo v době činu 30 let. Osudný sen se zeptal manželky Anny, zda by chtěla zemřít. Ta mu odpověděla, že ano, pokud se on postará o děti. Garaj jí to slíbil a pak ji udusil polštářem. Manželka ležela klidně a nebránila se.

Poté, co zabil manželku si Garaj sedl do obývacího pokoje, do něhož později přišla čtyřletá Veronika a ptala se po mamince. Šílený otec holčičku brutálním způsobem znásilnil, čímž jí způsobil mnohočetná vnitřní poranění. Následně dcerku utopil ve vaně.  Stejný krutý osud čekal i o dva roky mladší Marii. Nakonec vrah popadl i desetiměsíční miminko, které vhodil do vany a nechal ho utopit. 

Po vražedném řádění si Garaj napsal do kalendáře podivnou poznámku a vydal se do hospody. Kamarádovi Dušanovi tvrdil, že od něj manželka i s dětmi odešla. Nakonec se mu ale přiznal, co provedl. Kamarád jeho slova ovšem nebral vážně, domníval se, že je Garaj stále opilý a jde o hloupý vtip. Pak ale spatřil mrtvá těla Anny i dětí a zavolal policii.

Detaily děsivého případu Jaroslava Garaje se dozvíte v nové epizodě Insta Crime Podcastu, který si pro vás připravil Blesk.cz ve spolupráci s Insta Crime Blogem:

Video  Insta Crime Podcast: Zadlužený Jaroslav Garaj vyvraždil celou rodinu. Dcerky (†2 a 4) před smrtí brutálně znásilnil  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání