Během patnácti minut napadl násilník v Letenských sadech v Praze 7 dvě ženy. K napadení došlo v sobotu 8. října krátce před půlnocí. V obou případech se útočník k ženám připlížil zezadu. Své oběti pak udeřil několikrát pěstmi do obličeje. Poté, co ženy upadly na zem, v útocích nepřestával. 

„Napadené se bránily a útočník se zalekl až hlasitého volání o pomoc, kdy od útoku upustil a z místa utekl,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. Bezpečnostní kamery zachytily muže, kterého by v souvislosti s případem kriminalisté potřebovali vyslechnout. 

Video
Video se připravuje ...

Muže, kterého zachytily bezpečnostní kamery, hledá policie Policie ČR

Pokus o znásilnění

V tu samou noc, v neděli krátce po třetí hodině ranní, došlo k dalšímu hrůznému činu. Další žena byla napadena a skoro znásilněna. Muž k oběti přistoupil zezadu a pevně ji uchopil za genitállie. „Sevření bylo tak pevné, že se nepustil ani ve chvíli, kdy ho žena strhla na zem,“ řekl Hrdina. Útočník se zalekl, když žena a svědek volali o pomoc, vzal nohy na ramena.

Kriminalisté vytvořili identikit pachatele a ždádají veřejnost o pomoc. Pokud muže poznáváte, volejte na linku 158. „Pachateli prvních dvou napadení hrozí v případě odsouzení za trestný čin ublížení na zdraví a výtržnictví až tříletý pobyt za mřížemi, kdežto pachatel třetího útoku může skončit za trestný čin znásilnění za mřížemi až na pět let,“ sdělil Hrdina. 

Video
Video se připravuje ...

Muže, kterého zachytily bezpečnostní kamery, hledá policie. Jedná se o pravděpodobného násilníka. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie