Inkriminované události se odehrály v centru Prahy nedlouho po půlnoci. Hlídkující příslušníky Městské policie hl. m. oslovily dvě ženy na Václavském náměstí. „Uvedly, že před nimi neznámý muž manipuloval s pistolí, ze které následně vyšel výstřel,“ uvádí mluvčí pražských strážníků Zdeněk Modálek.

Strážníci se proto vydali mladíka vypátrat. Což netrvalo dlouho – muže, který odpovídal popisu, našli v ulici U Bulhara, tedy nedaleko hlavního nádraží, kde se pohyboval ve skupince dalších osob. „Mladý muž nejdříve tvrdil, že na Václaváku nebyl, střelbu z pistole však přiznal,“ uvádí mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Mladík (17) se promenádoval v centru Prahy s plynovou pistolí, z níž i minimálně jednou vystřelil. (17. říjen 2022) Městská policie hl. m. Prahy

Teenagera proto policisté museli na místě zadržet, což se neobešlo bez vypjatých okamžiků. „Poté, co se pro pistoli mladý muž pokusil aktivně sáhnout, využili strážníci pro bezpečné zajištění celé situace hrozby namířenou služební zbraní,“ pokračuje Modálek. Ukázalo se, že šlo konkrétně o plynovou pistoli. Vysvětlení následně musel podat státním policistům.

Fotogalerie
5 fotografií