Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Broňa (†21) a Marek (†20) zemřeli při tragédii v Bratislavě: Rodiny je pohřbily jako snoubence!

Autor: rc - 
8. října 2022
16:39

Studenti Marek V. (†20) a Broňa B. (†21) se milovali a plánovali společný život. Zamilovaný pár nepřežil tragickou nehodu, kterou v Bratislavě způsobil řidič Dušan Dědeček. Rodiny se rozhodly, že dvojici pochovají jako snoubence. Broňu pochovali v bílých šatech a Marka v obleku. Smuteční obřady začaly ve stejný čas, ale každý z nich na jiném místě.

Zamilovaný pár přicestoval do Bratislavy vlakem. Po jedenácté hodině v neděli 2. října čekali Broňa a Marek na autobusové zastávce Zochova. Autobus je měl dovézt ke kolejím, kde měli bydlet společně. Ve chvíli, kdy ale partneři čekali na svůj spoj, se k zastávce přiřítil Dušan Dědeček, který v té době zastával vysoký post sportovního funkcionáře, a napálil do ní. Zabil pět lidí včetně Broni a Marka. Marek byl na místě mrtvý. Broňu ještě převezli do nemocnice v kritickém stavu, ale zraněním nakonec podlehla.

Rodiny se rozhodly, že pár pohřbí jako snoubence. Broňu pochovali ve svatebních šatech a Marka v obleku. Ačkoliv je nepohřbili společně, smuteční obřady se konaly ve stejný čas. V Poprade v sobotu 8. října v 13 hodin odpoledne začal obřad za Broňu. Ve stejný čas začalo poslední rozloučení v obci Ždiar za Marka. Zádušní mše za Broňu se odehrála v místním kostele a zúčastnily se jí desítky lidí. Někteří se ani dovnitř nevešli. Smuteční hosté proto zůstali stát před kostelem, aby uctili památku zesnulé studentky. „Přišli jsme prosit za Boží lásku. Bůh je milosrdný. Milosrdenství je těžší jak spravedlnost,“ zahájil podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň kněz zádušní mši. Následoval obřad ve smuteční síni, kde zazněla píseň od Freddieho Mercuryho, jíž Broňa milovala.

Před smuteční hosty předstoupila žena, která promluvila jménem rodičů Broni. „Se svou láskou, výjimečným chlapcem Markem se poznali na vysoké škole,“ uvedla s tím, že oba dva měli sen, že budou trénovat malé děti. Zároveň dodala, že Broňa neměla ráda nespravedlnost a odsuzování. „Je velmi těžké vyjádřit všechny pocity slovy. Ona byla nejlepší kamarádkou,“ uvedla její kamarádka Katka. „Milá Broňo, bolestně se nás dotkla zpráva o tvém odchodu,“ uvedla její trenérka Terézie. Obřad zakončila píseň Hallelujah a následně se vydali smuteční hosté v průvodu za autem na hřbitov. Podle výše zmíněného deníku Markovo tělo převezli ve čtvrtek do Popradu, kde se sešly obě dvě rodiny u rakví svých dětí a společně se s nimi v soukromí rozloučily. Kněz zároveň odsloužil mši za jejich zasnoubení.

Video  Dušan Dědeček, který na zastávce v Bratislavě zabil pět lidí, poprvé promluvil o nehodě.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Uživatel_5513200 ( 9. října 2022 09:32 )

Přeji mu, ať v base dělá do roztrhání těla vězňům objekt k ukojení...HNUS!!!

kapr ( 8. října 2022 22:36 )

to je herec pokud má svědomí dá si to sám, pokud ne mají slováci nač těšit zase jedno koště budou živit ,a zase proč by né, u nich se chlastá a jezdí stále ale.jinak zbytečný stát ostuda Evropy od mrdá.í beranu po ***y v autě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání