Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Opilý sportovní funkcionář zabil na zastávce pět lidí: Překvapivý verdikt soudu!

Aktualizováno -
7. října 2022
10:10
Autor: rc, rix - 
6. října 2022
20:01

Sportovní funkcionář Dušan Dědeček zabil v neděli 2. října na autobusové zastávce v Bratislavě pět mladých lidí. Za čin, který spáchal v opilosti, mu hrozí doživotí. Prokurátor podal návrh na vazební stíhání. Soud ve čtvrtek 6. října však rozhodl, že Dědeček do vazby nepůjde!

Okresní soud v Bratislavě I měl rozhodnout, zdali vyhoví návrhu krajského prokurátora. Návrh na vazební stíhání vysoce postaveného sportovního funkcionáře Dědečka byl podán v úterý 4. října krátce před desátou hodinou večerní. „Byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby z útěkového a preventivního důvodu,“ uvedl prokurátor a mluvčí krajské prokuratury Juraj Chylo pro Noviny.sk.

O vazbě nakonec rozhodoval soud ve čtvrtek 6. října. Soudní stání začalo ve čtyři hodiny odpoledne a trvalo několik hodin. Soud nakonec vynesl překvapivý rozsudek. Podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň Okresní soud Bratislava I rozhodl, že Dědeček do vazby nepůjde! Bude stíhán na svobodě.

Soudní jednání doprovázela bezpečnostní opatření. Podle výše zmíněného deníku byla ulice Šoltésova v Bratislavě zcela uzavřena v době soudu a Dušana Dědečka k jednání do Justičního paláce přivezli ozbrojení policisté v kuklách. Dědeček měl na sobě neprůstřelnou vestu a pouta. U soudu promluvil obhájce Dědečka Jiří Kučera, jenž ve svém projevu tvrdil, že člen hasičského záchranného sboru vypověděl, že se muž při zatýkání nechoval agresivně. V minulosti uváděly různé zdroje přesný opak.

Dále podle slovenského deníku Nový Čas dodal, že svého činu lituje a je připraven se omluvit rodinám obětí. Před soudem došlo kolem půl šesté odpoledne k autonehodě. Srazila se tam dvě osobní auta a na místě zasahovala policie.

Rodiče jsou v šoku

Rozhodnutí soudu zdrtilo otce zesnulé Natálky. „Jsem otec mrtvé Natálky. Kromě ní jsou ještě mrtvé další čtyři děti a kupa raněných. Má ten soudce vůbec nějaké svědomí? Za tuto spravedlnost jsme bojovali?“ kroutil hlavou. Jak uvedl, jeho manželka a matka nebohé dívky po rozhodnutí soudu omdlela. „Nemohli jsme jí probrat,“ zoufal si tatínek podle serveru Topky.sk.

Rezignace

Dědeček, který v neděli 2. října v opilosti vletěl autem na autobusovou zastávku a zabil pět lidí, čelí obvinění z trestního činu všeobecného ohrožení. Hrozí mu 20 až 25 let za mřížemi či doživotí. Dědeček působil jako generální sekretář Deaflympijského výboru Slovenska, ale ve středu 5. října ze své funkce rezignoval.

„Vím, že toto moje selhání se nedá nijak napravit, ale navzdory tomu chci uvést, že mě to hluboko a nesmírně mrzí, a to i ve vztahu vůči vám - mým kolegům - a tomu, co jsme společně budovali. Proto jsem se rozhodl odstoupit z postu generálního sekretáře,“ uvedl podle výše zmíněného serveru Dědeček.

Slova lítosti

„Svojí hloupostí a nezodpovědností jsem způsobil obrovskou tragédii, kterou jsem zmařil životy mladých lidí, čímž jsem způsobil nepopsatelné utrpení mnohým lidem a negativně jsem ovlivnil životy desítek dalších lidí či pozůstalých, jejich příbuzných, tak i mojí rodiny či mých známých, včetně vás,“ stojí dále v dopise.

Video  Policie vede řidiče Dušana Dědečka po nehodě na toxikologické vyšetření.  - noviny.sk
Video se připravuje ...

Pollo ( 7. října 2022 18:13 )

Si to huso užíváš, co?

Pollo ( 7. října 2022 18:11 )

Tvl.co se se..š do slovenské justice. Mrkni na tu naši.

beda88 ( 7. října 2022 12:42 )

nuuuu, neznám tr. řád na Slovensku, ale u nás jsou to jasné útěkové důvody k udělení vazby, když pachateli hrozí vysoký trest. každý soudce by si to u nás obhájil, tedy nezkorumpovaný soudce. hlava to nebere. pozůstalým zbývá jediné. dát dohromady nějaké peníze a najmout si nějaké úkáčko a za 20-ku vám ho sundá. bylo by od nich nesmyslné se mstít sami, protože by je možná chytli a skončili by v lochu a to by určitě nemělo smysl.

MAMKA2316 ( 7. října 2022 12:06 )

V Rakousku by šel sedět na 20 let a okamžitě by měl zablokované účty své rodiny a majetek rodiny ????To je výsměch co na to lidé doufám že si to ulice ze soudcem a tím zabijákem vyřídí a konečně udělají pořádek v justici ????Oby dva i soude by měli přijít asi o veškerý majetek na uhrazeni odškodného pro rodiny oběti a na trvalé následky po zraněni ??? Justiční mafie za peníze udělat všechno všichni soudci a advokáti by měli doložit příjmy a výdaje a na co nemají doklad to by jim měli zabavit ???Al našli by se na Slovensku soudci co by měli odvahu to udělat !!To by spravili asi jen soudci s Rakouska NEBO S ČÍNY ???

elopapx ( 7. října 2022 11:52 )

Překvapivý ???? 🤔

Vůbec ne.

Jelikož tento zvor (záměrně nepíšu člověk) jezdil i po 16 spáchaných přestupcích na silnici, tak je naprosto jasné, že NEZÁVISLÁ justice mu promine cokoli... I vraždu 5 lidí 🤬😡😡


PS : V SRN a v každém civilizovaném světě by šel bručet za zabití.
Ale ono je to možná dobře. Nač mu platit hotel, ať mu to pozůstalí spočítají .
Ten dlouho živ nebude, doufám tedy 🙏

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání