Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šílená střelba v Thajsku: Muž (†34) v jeslích popravil 24 malých dětí!

Aktualizováno -
6. října 2022
14:37
Autor: ČTK, rix - 
6. října 2022
10:10

Nejméně 38 lidí ve čtvrtek zahynulo a 12 dalších utrpělo zranění při střelbě v zařízení péče o děti na severovýchodě Thajska. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní policii. Mezi oběťmi je 24 dětí. Střelec, údajně bývalý policista, spáchal sebevraždu.

Podle agentury AFP k incidentu došlo kolem 12:30 místního času (08:30 SELČ) v jeslích v provincii Nóng Bua Lampchu. Dětem, které se staly terčem útoku, bylo mezi dvěma a třemi roky, řekl AFP plukovník Džakkapat Vidžitrajtchája. Čtyřiatřicetiletý ozbrojenec při útoku připravil o život také své vlastní dítě a manželku.

Podezřelý útočník byl před rokem propuštěn z policejních řad poté, co měl pozitivní test na drogy. V pátek se měl dostavit k soudu, uvedla podle agentury APA thajská média. V zařízení péče o děti zahájil palbu v rozčilení, když tam nenašel svého syna, dodal.

„Střelec přišel kolem poledne a nejprve zastřelil několik dospělých“, včetně jedné učitelky v osmém měsíci těhotenství, sdělila policie. Ozbrojenec se poté násilím dostal do zamčené místnosti, kde spaly děti, a pozabíjel je.

Po masakru z místa činu uprchl, autem najížděl do lidí, další zastřelil, až nakonec dorazil domů, kde usmrtil manželku, syna a také sebe.

Podobné útoky střelnými zbraněmi nejsou v Thajsku časté. V roce 2020 ale thajský voják postřílel v kasárnách, buddhistickém chrámu a nákupním středisku 29 lidí a dalších 57 zranil. Motivem jeho činu byl spor o majetek.

Video  Uherský Brod 2015: Největší masová vražda po sametové revoluci  - Videohub
Video se připravuje ...

 

welcomet ( 7. října 2022 01:48 )

Když se kácí les, lítaj třísky...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání