Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na chůvu s ročním chlapečkem se řítil náklaďák: Kočárek stihla odstrčit, sama hrdinsky zemřela

Autor: DH - 
3. ledna 2022
22:20

Dvaapadesátiletá Američanka z newyorského Brooklynu přišla o život poté, co ji na ulici srazil nákladní automobil. Ještě před smrtí ale stihla obřímu vozidlu z cesty odstrčit kočárek s ročním chlapcem, o kterého se starala jako chůva. Ve městě je teď za hrdinku.

K tragédii došlo ve čtvrti Park Slope v obvodu Brooklyn 20. prosince minulého roku. Dvaapadesátiletá Arcellie „Celi“ Muschampová tam skončila pod koly kamionu, přičemž zachránila ročního Rowana, na jehož kočárek původně kamion mířil. Celi bojovala v nemocnici o život 11 dní, zemřela poslední den roku 2021.

„Náš syn Rowan nebyl při incidentu zázračně zraněn. Na základě popisování očitých svědků ho Celi pomohla zachránit před téměř jistým vážným zraněním nebo smrtí tím, že odstrčila kočárek z cesty, když se vozidlo blížilo,“ uvedl otec dítěte Patrick Mullen na crowdfundingové stránce GoFundMe.

Hrdinka, která se do USA přestěhovala z Belize, upadla po nárazu do kómatu. Není přitom jasné, zda ji vůz srazil na přechodu, anebo mimo něj. Policie pouze uvedla, že v současné chvíli probíhá vyšetřování. Arcellie podle serveru deníku Daily Mail zemřela v nemocnici obklopena svými příbuznými.

„Moje žena a já ji budeme navždy považovat za anděla strážného našeho syna Rowana, kterého zachránila svými činy a obětí,“ doplnil otec. „Během těchto těžkých dob zůstávají naše myšlenky s její rodinou a dětmi,“ dodal.

Hrdinství chůvy ocenil mimo jiné i newyorský senátor Chuck Schumer, jenž ženu označil za hrdinku. „Modlím se za její rodinu a blízké. A budeme stále pracovat na tom, aby byly naše ulice bezpečnější před dopravními nehodami,“ uvedl Schumer.

Rodina zachráněného chlapce založila na pomoc pozůstalým po Celi sbírku na stránce GoFundMe, kde se v průběhu prvního týdne vybralo už 80 tisíc dolarů, tedy v přepočtu asi dva miliony korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání