Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brutální vražda inspirovala tvůrce Twin Peaks: Blonďatá kráska skončila s roztříštěnou lebkou

Autor: rix - 
3. ledna 2022
05:00

Blonďatá a modrooká kráska. Taková byla Hazel Drewová. Skončila ale naprosto tragicky. V červenci roku 1908 byla nalezena mrtvá s rozdrcenou lebkou v lese blízko amerického Sand Lake. Vyšetřující kriminalisté vyzpovídali všechny místní, kteří ji znali, její rodinu, mnoho jejích tajných milenců a kohokoli, kdo se s ní náhodou mohl setkat. Avšak vyšetřování vraždy skončilo bez úspěchu. Tragédii, která se stala předlohou seriálu Twin Peaks, prý přišli na kloub dva jeho fanoušci. 

Desítky let po vraždě Hazel Drewové scenáristé David Lynch a Mark Frost přemýšleli nad nápady na náměty v kavárně v Los Angeles, když si Frost vzpomněl na příběhy, které mu vyprávěla jeho babička, když jako dítě trávil léto v Tabortonu blízko New Yorku. Nedaleko místa děsivé vraždy. 

Duch Hazel měl na místě strašit, varovala ho babička. „Nechoď v noci do lesa,“ apelovala na něho. Hororové zkazky Frostovy babičky daly vzniknout kultovnímu seriálu Twin Peaks. Postavu zavražděné dívky ztvárnila herečka Sheryl Leeová. 

Kdo ale zavraždil skutečnou Hazel Drewovou? Fanoušci seriálu David Bushman a Mark Givens na to prý přišli. „Vyšetřovat 113 let starou vraždu nebylo snadné. Věříme ale, že jsme odhalili pachatele,“ uvedli. Hazel Drewová, charismatická a nápadná mladá kráska, pracovala od svých čtrnácti let jako služebná v domácnosti pro některé z nejvýznamnějších mužů z řad republikánů. „Při této práci se dívka dostala do spárů zločinu, sexu a korupce,“ shodli se oba muži. 

Ač si kráska moc peněz nevydělala, i tak milovala život v luxusu a dokázala své touhy naplňovat. „Žila život plný tajemství a záhad,“ popsali Bushman s Givensem. Ani její rodiče pořádné nevěděli, co jejich dcera dělá. Seznámila se i s republikány Williamem Cushingem a Fredem Schatzlem. Právě tyto dva muže ale podle svědectví měli vidět manželé Hoffayovi projíždějící kolem jezera v osudný den, jak nervózně postávají. Tento příběh tehdejší detektivové, přívrženci republikánů, zametli pod koberec. 

Jak uvedl deník New York Post, Cushing policii přiznal, že mu Schatzle v noci vraždy pomohl zajistit kočár, který ho odvezl do Sand Lake. A oba muži Hazel Drewovou moc dobře znali. I když Hoffayovi řekli detektivům, že mohou identifikovat muže, které viděli, nikdy jim nebyly ukázány obrázky Schatzla nebo Cushinga. 

„Po pěti letech intenzivního výzkumu a úvah jsme dospěli k závěru, že Hazel Drewovou zavraždili William Cushing a Fred Schatzle – a před spravedlností je chránil William Powers a možná i jeho kolega detektiv Duncan Kaye,“ tvrdí autoři knihy „Vražda v Teal's Pond“. Hazel se podle dvojice samozvaných vyšetřovatelů od mocných mužů dověděla věci, které vědět neměla. Další variantou je milostný poměr s neslavným koncem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání