Zezadu přistoupil v uličkách centra pražské metropole cizí muž k ženě. Své síly od začátku vypjal k tomu, aby dotyčné z ramene strhl kabelku. „Přepadená se snažila své cennosti ubránit a stále držela kabelku i poté, co jí muž strhl na zem,“ uvádí mluvčí Policie ČR Richard Hrdina.

S takovým vzdorem silnější muž nepočítal. Proto zpoza opasku vytáhl střelnou zbraň. Té už se žena lekla a kabelku nechala být. „Ihned poté se muž dal na útěk a zmizel v ulicích Prahy. Poškozené způsobil škodu za více než deset tisíc korun.“ Od té doby po něm policisté pátrají – a to i za pomocí kamerových záznamů, které muže z loupežného přepadení usvědčují. Zbývá ho jen vypátrat.

Proto policie žádá veřejnost s prosbou o pomoc. „Pokud útočníka na záběrech poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jeho pohybu, volejte prosím neprodleně linku 158,“ píše Hrdina. Jde o silnějšího muže ve věku 30 – 45 let, který měl během incidentu krátké černé tričko s nápisem NYC, černou kšiltovku s bílým nápisem, rifle, batoh a sportovní boty Nike. Muži hrozí až desetiletý trest.

Video
Video se připravuje ...

Muž v centru Prahy okradl ženu o kabelku. Předtím na ni namířil pistoli. Hrozí muž až 10 let vězení. Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií