Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Smutný pohřeb po bratislavské tragédii: Blízcí se rozloučí se sympatickou Natálií (†19)

Autor: rix - 
7. října 2022
09:51

Slovensko se stále vzpamatovává z nedělní tragické nehody v Bratislavě, při které zahynulo pět nadějných studentů. Jejich život má na svědomí Dušan Dědeček, který je srazil opilý v plné rychlosti svým autem. Drastickým zraněním podlehla i teprve devatenáctiletá Natálie. Tu rodina a její blízcí v pátek pohřbí ve Spišské Nové Vsi.

Kamarádi o Natálii mluví jako o skromné, ale mimořádně nadané žákyni. V budoucnosti toužila být právničkou. Proto se rozhodla studovat na Právnické fakultě UK v Bratislavě. Studium ale ani nestihla začít. Život jí vzal opilý Dušan Dědeček. Tomu teď hrozí za zbytečnou smrt pěti mladých lidí až doživotní trest. 

I přes vážná zranění měla Natálie šanci. Nezemřela na místě, ale lékaři bojovali o její život v nemocnici. Jen krátce nato ale zastihla rodinu krutá zpráva. Slovenka svůj boj o život prohrála. Rodiče i bráška David jsou zdrcení. Stejně tak její spolužáci. 

„Určitě přijdu Naty vyprovodit na poslední cestě,“ uvedla spolužačka Michaela. „Ale velmi se toho bojím, bude to náročné na psychiku. Od doby, co jsem se dověděla, že zemřela, je mi velmi těžko a nemůžu přestat plakat,“ svěřila se deníku Plus Jeden Deň

Dědeček bude stíhán na svobodě

Případ tragické nehody ve čtvrtek projednával soud. Soudní stání začalo ve čtyři hodiny odpoledne a trvalo několik hodin. Soud nakonec vynesl překvapivý rozsudek. Okresní soud Bratislava I rozhodl, že Dědeček do vazby nepůjde. Bude stíhán na svobodě.

Soudní jednání doprovázela bezpečnostní opatření. Podle výše zmíněného deníku byla ulice Šoltésova v Bratislavě zcela uzavřena v době soudu a Dušana Dědečka k jednání do Justičního paláce přivezli ozbrojení policisté v kuklách.

Dědeček měl na sobě neprůstřelnou vestu a pouta. U soudu promluvil obhájce Dědečka Jiří Kučera, jenž ve svém projevu tvrdil, že člen hasičského záchranného sboru vypověděl, že se muž při zatýkání nechoval agresivně. V minulosti uváděly různé zdroje přesný opak.

Video  Hororová nehoda v Bratislavě: Auto řídil sportovní funkcionář Dušan Dědeček  - TV Nova Official
Video se připravuje ...

 

Radka Křížová ( 7. října 2022 16:47 )

Já mám osobní zkušenost s CPZ díky soudci Dvořák Praha Na Míčánkách . Opakovaně jsem se u soudu omluvila ze zdravotních důvodu , nemohla jsem téměř chodit až to skončilo na neurologii kde mi umrtvili nerv v bederní oblasti a on mě stejně nechal pár dní po zákroku odvézt a přes noc nechal na CPZ bez léků.Nikoho jsem nezabila jen jsem měla spor s majiteli ohledně nájmu a bohužel právníka ex offo a jsem obyčejný člověk

begonie ( 7. října 2022 12:46 )

To zoufalství rodičů, sourozenců, prarodičů, kamarádů.. nebohých studentů je strašné a nekončící. Musí jim být o to hůř, když vrah jejich dětí je na svobodě a nejlepší právníci a obhájci budou dělat i nemožné, aby ten parchant trpěl co nejméně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání