Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec (†40) zavraždil manželku a dcerky kvůli falešnému očkování: Byl to antivaxer?!

Autor: rix, ČTK - 
10. prosince 2021
05:00

Město Königs Wusterhausen jižně od Berlína šokovala rodinná tragédie. V obytném domě našli rodiče s jejich třemi dcerami (†4, †8 a †10) mrtvé. Jediný, kdo neštěstí přežil, je rodinný pes. Devid R. (†40), který za masakrem nejspíš stojí, měl být zarputilým odmítačem očkování, vakcinaci měl přirovnávat k holokaustu. Trpěl paranoidní představou, že mu úřady vezmou děti, protože zfalšoval své ženě očkovací certifikát.

Místní kriminalisté se domnívají, že údajný vrah měl být členem radikálního hnutí Querdenker. Tato organizace verbovala lidi z řad zarputilých odpůrců očkování. Němečtí politici dokonce označili hnutí za sektu a nařídili skupinu sledovat zpravodajskými agenturami. 

Jak uvedl deník The Sun, členové skupiny se již několikrát dostali do šarvátky s policií. A aby toho nebylo málo, srovnávali povinnost očkování s holokaustem. Na těle nosí Davidovy hvězdy, jako by jednalo o židy pronásledované za druhé světové války hrůzným nacistickým režimem.

Údajný strůjce masakru Devid R. měl být dále na internetu členem různých skupinových chatů, kde společně s dalšími odmítači vakcín diskutovali o škodlivosti očkování. Jednou ze skupin se jmenuje „Freedom Messengers of Königs Wusterhausen“ (Svobodní poslové z Königs Wusterhausenu, pozn. red). „Tak jsme ztratili jednoho z našich členů,“ napsal jeden z jejích členů po masakru do skupiny. Devid R. na kanále naposledy diskutoval 25. listopadu. 

Rodinná tragédie

Tragédie se stala o víkendu v braniborském městě Königs Wusterhausen, které leží jižně od Berlína a čítá zhruba třiatřicet tisíc obyvatel. Strážci zákona ve čtvrti Senzig v obytném domě našli pět mrtvých těl. Policii na místo přivedl telefonát od člověka, kterému se údajně zdálo divné, že dlouho obyvatele domu neviděl. Vyšetřovatelé pro n-tv.de uvedli, že svědci viděli údajně v domě bezvládná těla. Podle televize se rodina měla před tragédií nacházet v karanténě kvůli covidu-19.

Rodina se prý do města přistěhovala teprve nedávno. Rodiče, kterým bylo kolem čtyřiceti let, byli učitelé. V domě bydleli se svými třemi dcerami, kterým bylo mezi čtyřmi až deseti lety. Na tělech se našla střelná a bodná zranění. Podle vyšetřovatelů členy rodiny zřejmě zavraždil otec, který následně obrátil zbraň proti sobě.

Státní zástupce Gernot Bantleon v úterý sdělil, že muž v dopise na rozloučenou napsal, že pro svou ženu zfalšoval očkovací certifikát. Její zaměstnavatel na to přišel, což manžele přimělo k obavám, že budou zatčeni a přijdou o své děti.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání