Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rodiče a tři děti našli mrtvé: Vraždil otec kvůli padělanému certifikátu?!

Autor: rc, rix, ČTK - 
7. prosince 2021
16:42

Město Königs Wusterhausen jižně od Berlína šokovala rodinná tragédie. V obytném domě našli rodiče s jejich třemi dcerami (†4, †8 a †10) mrtvé. Jediný, kdo neštěstí přežil, je rodinný pes. Pravděpodobnou vraždu manželky a svých tří dětí u Berlína nejspíše spáchal otec v důsledku obav, že bude zatčen kvůli padělání očkovacího certifikátu své ženy. Podle vyšetřovatelů to vyplývá z dopisu na rozloučenou, který 40letý muž napsal před spácháním sebevraždy. 

Tragédie se stala o víkendu v braniborském městě Königs Wusterhausen, které leží jižně od Berlína a čítá zhruba třiatřicet tisíc obyvatel. Strážci zákona ve čtvrti Senzig v obytném domě našli pět mrtvých těl. Policii na místo přivedl telefonát od člověka, kterému se údajně zdálo divné, že dlouho obyvatele domu neviděl. Vyšetřovatelé pro n-tv.de uvedli, že svědci viděli údajně v domě bezvládná těla. Podle televize se rodina měla před tragédií nacházet v karanténě kvůli covidu-19.

Obavy ze zatčení

Rodina se prý do města přistěhovala teprve nedávno. Rodiče, kterým bylo kolem čtyřiceti let, byli učitelé. V domě bydleli se svými třemi dcerami, kterým bylo mezi čtyřmi až deseti lety. Na tělech se našla střelná a bodná zranění. Podle vyšetřovatelů členy rodiny zřejmě zavraždil otec, který následně obrátil zbraň proti sobě.

Státní zástupce Gernot Bantleon v úterý sdělil, že muž v dopise na rozloučenou napsal, že pro svou ženu zfalšoval očkovací certifikát. Její zaměstnavatel na to přišel, což manžele přimělo k obavám, že budou zatčeni a přijdou o své děti.

Šokovaní sousedé

Sousedé jsou z rodinné tragédie v šoku a na místo začali nosit svíčky. „Je opravdu zlé, co se tady stalo,“ komentoval tragédii jeden z nich. Děvčata sousedé prý často vídali, když venčila rodinného psa – čivavu. Právě pejsek, jehož z domu vynesli hasiči, jako jediný přežil. Skončil v útulku.  

Případ se stal v době, kdy Německo zpřísňuje restrikce ve snaze zastavit čtvrtou vlnu pandemie koronaviru. Od minulého měsíce jsou zaměstnanci povinni prokázat, že jsou očkovaní, vyléčení nebo mají negativní test na covid-19. Německé úřady se minulý týden dohodly, že neočkovaným osobám zakážou přístup do všech podniků kromě těch nejnutnějších, jako jsou obchody s potravinami, lékárny a pekárny. Plánují také zavést povinné očkování pro některá zaměstnání.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Ievice-je-smegma ( 8. prosince 2021 14:57 )

Vyvraždění rodiny kvůli nějakému očkovacímu cancu. To máme věřit?

Hana Mareckova ( 8. prosince 2021 03:00 )

Ve jmenu Jezise Krista nechte je na pokoji! Je to vysledek vsech ignoranu! Stydte se vsichni co podporujete lzi a nenavist! Kde pak je ted vase solidarita!

Lomikel ( 7. prosince 2021 23:10 )

koronáč údajně jde lidem na plíce. Tomuhle týpkovi vlezl na mozek a nejspíš mu ho i část sežral.

pfoto1 ( 7. prosince 2021 18:32 )

A do statistik můžeme COVIDu přičíst další oběti...

zdeenna ( 7. prosince 2021 18:09 )

Co vy víte? Třeba mají za padělání listiny přísnější tresty než u nás

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání