Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Identita sériového vraha Zodiaca odhalena: Byl to armádní zpravodaj, tvrdí vyšetřovatelé

Autor: rix - 
7. října 2021
19:01

Skupina vyšetřovatelů věří, že konečně identifikovala nechvalně proslulého sériového vraha Zodiaca. Jeho identina je přitom jednou z největších záhad moderní kriminalistiky. Vražd se měl prý dopustit bývalý armádní zpravodajec Gary Francis Poste, který zemřel v roce 2018. Zločincovu identitu potvrdila žena, kterou měl údajný vrah v dětství vychovávat.

Tým specialistů podle webu Foxnews tvrdí, že identifikoval nechvalně proslulého vraha Zodiaca. Jeden z nejplodnějších amerických vrahů terorizoval Spojené státy na konci šedesátých let. Řádil především v oblasti San Franciska. Ačkoliv se ve svých dopisech chlubil více než 37 vraždami, policie mu přisuzuje sedm útoků, z toho pět dokonaných vražd.

Na rozdíl od většiny sériových vrahů se Zodiac vysmíval úřadům složitými šiframi v dopisech zasílaných novinám a orgánům. Vrah se stal námětem pro množství knih a filmů. Podle nejnovějšího vyšetřování měl za brutálními vraždami stát Gary Francis Poste, který zemřel v roce 2018. Bývalý armádní zpravodaj má mít na jedné z fotek totožnou jizvu na čele, jakou měl právě nechvalně proslulý vrah. 

Za odhalením identity zločince stojí i řada šifrovaných dopisů, ve kterých se vyžíval. Podle Jen Bucholtzové, bývalé pracovnice kontrarozvědky, se v jednom z dopisů podařilo dešifrovat jeho jméno. 

Žena z Kalifornie, která žila vedle údajného vraha a jeho manželky, řekla Fox News, že věří, že se jedná právě o Zodiaca. Přesvědčily ji shromážděné důkazy. Gwen, která odmítla uvést příjmení, informovala, že Poste a jeho manželka ji v dětství hlídali. Američanka také potvrdila, že údajný Zodiac měl být ke své ženě velmi hrubý a ubližovat jí. 

„Žil dvojím životem,“ řekla. „Když o tom teď přemýšlím, všechno to dává smysl. V době, když jsem byla malá, nedokázala jsem si spojit dvě a dvě. Až teď v dospělosti mi došlo, že Zodiac je Gary,“ potvrdila. 

prudentiacz ( 7. října 2021 22:47 )

To tomu jako máme věřit protože to někomu "došlo"? ...aha.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání