Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Romantické gesto skončilo tragicky: Letadlo s nápisem "Vezmeš si mě" se zřítilo na ulici

Autor: rc - 
6. října 2021
11:44

Tragicky dopadl let malým letadlem nad kanadským Montrealem. Letadlo Cessna 172 se vzneslo nad město s nápisem „Vezmeš si mě?“. Letoun však zničehonic začal ztrácet na výšce, až se zřítil na ulici. Po nárazu se stroje zmocnily plameny a na místo vyrazili záchranáři. Pilot, který byl identifikován jako Gian Piero Ciambella, byl převezen do nemocnice. V letadle však s ním byl další pasažér, který pád nepřežil.

V sobotu se v kanadském Montrealu blízko Ostrova svaté Heleny, kde se konal hudební festival, stalo letecké neštěstí. Kolem šesté hodiny odpoledne tam spadlo malé letadlo Cessna 172 z roku 1974. Letoun se zřítil blízko parku Parc Dieppe. Podle informací britského deníku Daily Mail letoun přelétal nad městem s nápisem „Vezmeš si mě?“. Náhle však začal ztrácet výšku. Svědkům se pak naskytl otřesný pohled. Letadlo se rozbilo o zem a zmocnily se ho plameny.

Snímky z leteckého neštěstí ukazují, že z letadla zbyly pouhé trosky, a z místa nehody stoupal černý dým. Na místo vyrazily záchranné složky. V letadle, které vzlétlo z letiště St. Mathieu de Laprairie, byli dva lidé. Pilot Gian Pierro Ciambella, jenž nehodu přežil a byl převezen do nemocnice, a druhá osoba, jejíž totožnost zatím nebyla zveřejněna, nehodu nepřežila.

„Chystáme se mluvit s pilotem, až to bude možné,“ uvedl pro výše zmíněný deník mluvčí  Rady pro bezpečnost v dopravě Chris Krepski s tím, že příčiny tragédie jsou předmětem vyšetřování.

Ciambella je podle informací deníku New York Post zkušený pilot, který dokonce získal řadu ocenění. Dokázal nouzově přistát na rušné ulici v Montrealu poté, co zaznamenal poruchu motoru ve stejném typu letadla. „Pan Ciambella je velice zkušený pilot,“ uvedl Paul Fréchette, pilot a jeden z vyšetřovatelů. Ciambella je majitelem letecké reklamní agentury Aerogram.

VIDEO: Chesley Sullenberger. Jak hrdina „Sully“ zázračně přistál na řece Hudson bez obětí na životech

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání