Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž (66) nabídl starším sousedkám pomoc s pochůzkami: Když mu nezaplatily, zabil je!

Autor: jžk - 
31. ledna 2021
17:35

Kevin Gavin (66) byl obviněn a zatčen za vraždu tří starších sousedek. Muž dobrovolně nabídl seniorkám z Brooklynského bytového komplexu pomoc ohledně pochůzek, ale údajně je zabil, když mu za ně nedaly peníze.

Muž z Brooklynu je obviněn ze spáchání tří vražd v bytovém komplexu pro seniory, které se staly během posledních pěti let. Podezřelý vrah Myrtle McKennyové (†82), Jacolie Jamesové (†83) a Juanity Caballerové (†78) byl přitom jejich sousedem, který jim ochotně nabízel výpomoc.

Poslední oběť, paní Caballerová, byla nalezena svým synem v pátek 15. ledna ve svém bytě, kde ležela na zemi s telefonním kabelem pevně omotaným kolem krku. Policejní sbor New Yorku následně potvrdil, že Gavin byl v případu identifikován jako podezřelý, což ho nakonec spojilo s nevyřešenými vraždami v komplexu.

Paní McKennyová byla nalezena ve svém bytě v listopadu 2015. Na to, že se jednalo o vraždu, přišli až pracovníci pohřebního ústavu, kteří našli na krku stařenky bodnou ránu. Předpokládá se, že muž vraždil znovu v dubnu o čtyři roky později.

Tělo Jacolie Jamesové bylo objeveno jejím synem, který se za matkou stavil ještě v předvečer vraždy. Když se však o čtyři hodiny později vrátil, našel ji mrtvou. Gavin, který byl v minulosti obviněn za obchodování s drogami, se dobře znal s mnoha obyvateli budovy. „S oběťmi měl vztah. V tuto chvíli věříme, že jeho motivací ke spáchání těchto činů byly neshody kvůli penězům,“ řekl vrchní vyšetřovatel policejního sboru na tiskové konferenci.

Brooklynský okresní prokurátor Eric Gonzales uvedl, že státní zástupci nyní připravují žalobu proti Gavinovi. „Jsem si jistý, že obžalovaný využil svého vztahu s těmito ženami, kdy byl pozván do jejich příbytků, kde se na nich dopustil nevýslovně násilných činů,“ řekl na tiskové konferenci, která proběhla ve čtvrtek 21. ledna. „Myslím si, že toto zatčení bude mít zásadní dopad na pocit veřejné bezpečnosti v Brooklynu,“ dodal s tím, že vyšetřování nadále pokračuje.

Václav Mrázek byl podezřelý z drobných krádeží. O to víc překvapilo vyšetřovatele, když v něm odhalili jednoho z největších masových vrahů na našem území, který pět let terorizoval okolí Chomutova. Pocházel z chudé a početné rodiny a jeho vzrůst byl stejně malý jako jeho intelekt...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání