Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Malý ragbista (†9) zemřel při děsivé autonehodě: Otci se ho nepodařilo zachránit

Autor: rc - 
25. září 2021
10:08

Devítiletý Tomos Rhys Bunford byl talentovaným hráčem ragby a před sebou měl slibnou nejenom sportovní budoucnost. Školák, jehož nejbližší označují za drzého hocha, tragicky zemřel 6. září. Chlapec utrpěl vážná zranění poté, co ho srazil vodní tanker, který jeho otec táhl za autem.

Tomos Rhys Bunford žil s rodiči na rodinné farmě v britském městě Ferndale. Devítiletý chlapec byl zaníceným sportovcem, který měl před sebou slibnou kariéru. Vynikal v ragby, které miloval. Další hru si už ale chlapec se svými spoluhráči nezahraje. V pondělí 6. září na farmě došlo k tragédii, která zasáhla všechny, jež chlapce znali.

Tomos byl ve voze svého otce jako spolujezdec, když podle informací britského deníku The Sun vozidlo sjelo ze stopy a skončilo v poli. Tomos utrpěl vážná zranění. Na místo vyrazili záchranáři a chlapce se všemi silami snažili zachránit, ale marně. Podle výše zmíněného deníku utrpěl vážná zranění hrudníku. Příčina tragédie se vyšetřuje.

Podle souseda rodiny ve voze byly ještě další dvě děti - devítiměsíční holčička Clemmie a syn Gethin (14). „Když se vozidlo vymklo kontrole, dokázal dostat ven manželku a předal jí miminko. Dva chlapci dokázali vylézt ven, ale mladšího z nich zasáhla vodní tanker, který táhli. Je to velký a těžký kus vybavení s obrovskými koly, chudák neměl šanci,“ popsal obrovskou tragédii soused.

Zdrcená rodina a přátelé

Náhlá smrt chlapce všechny zasáhla. Klub Pontypridd RFC, za nějž Tomos hrál, v prohlášení uvedl, že jsou všichni naprosto zdrceni. „Naše myšlenky jsou s jeho rodinou a přáteli v tomto strašně smutném čase,“ dodává klub. Kamarádka Melanie Faceyová dokonce jménem rodiny založila veřejnou sbírku na GoFundMe. „Byl milován tolika lidmi pro jeho naprostou hubatost, velkou osobnost a milující srdce,“ uvedla Melanie s tím, že vybrané peníze pomohou rodině uspořádat pohřeb, jaký si chlapec zaslouží.

VIDEO: Za smrt holčičky při dopravní nehodě padla podmínka 

Video  Za smrt holčičky při dopravní nehodě padla podmínka  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání