Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Doživotně odsouzený vrah utekl z vězení: Před lety podřízl dívku (†18), její rodina má strach

Z anglického vězení uprchl nebezpečný vrah Richard Hanson.
Z anglického vězení uprchl nebezpečný vrah Richard Hanson.  (Autor: Cheshire Police/Profimedia)
Autor: rix - 
31. srpna 2021
12:00

V pátek utekl ze speciální otevřené věznice nebezpečný vrah Richard Hanson. Před lety brutálně podřízl teprve 18letou dívku. Její rodiče teď neví, co si počít. Vrah jejich dcerky je na svobodě a kdo ví, kdy znovu zaútočí...

Brutální vrah Richard Hanson byl podle deníku Daily Star odborníky označen za velmi nebezpečného zločince. I proto mu soud v roce 2007 dal doživotní trest za vraždu mladé dívky Gemmy Robertsové. Hanson nebohé studentce podřízl krk rozbitou lahví poblíž hospody v anglickém Liversedge. 

Svému trestu teď ale unikl. V pátek odpoledne uprchl pětatřicetiletý vrah z tzv. „otevřené věznice“ v Chesire a od té doby ho nikdo neviděl. Policie vydala varování, aby se k Hansonovi nikde nepřibližoval, jestliže ho spatří. 

Podle Gemmininy sestry rodina zavražděné dívky nevěděla, že Hanson tráví čas ve speciálním vězení. „Nevěděli jsme, že je v otevřeném vězení. Bylo nám řečeno, že je tu ta možnost, ale netušili jsme, že ho převezli,“ uvedla. Otevřené vězení má trestance připravit na život mimo mříže a snížit jejich recidivu. Ve vězení pracují, chovají domácí zvířata nebo pěstují zeleninu. 

Gemminina matka nejprve o útěku nebezpečného vraha ani nevěděla. O situaci se dověděla až ze zpráv. Policisté se s ní měli pokusit spojit, ale žena zrovna nebyla doma. Říká, že plánuje kontaktovat svého právního zástupce a stěžovat si na Hansonův přesun do otevřeného vězení.

Rodina mladou dívku označovala jako za starostlivou a milující osobu, která by nikdy nikomu neublížila. „Jde o strašnou tragédii, bude nám velmi chybět a nikdy na ni nezapomeneme,“ uvedli tehdy zdrcení rodinní příslušníci. 

pajato73 ( 31. srpna 2021 12:55 )

... Otevřené vězení má trestance připravit na život mimo mříže...
co dela v otevrene veznici odsouzeny vrah s dozivotim??? ten se na nic pripravovat nemusi, zbytek Zivota ztravi tak jako tak v base...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání