Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Dohra nehody vlaků na Domažlicku: Zemřela při ní Anna, její přítel se teď pokusil o sebevraždu!

Autor: jel - 
16. srpna 2021
15:50

3. srpna ráno došlo u obce Milavče na Domažlicku k obrovské tragédii. Při ní bylo zraněno 61 lidí a zemřeli oba strojvůdci. Kromě nich zahynula také cestující Anna S. (†47). Její smrt těžce zasáhla celou její rodinu a především jejího partnera Radka M. Ten smrt přítelkyně neunesl a pokusil se o sebevraždu.

K nehodě došlo počátkem srpna v ranních hodinách. Srazil se rychlík a osobní vlak, strojvedoucí rychlíku s největší pravděpodobností projel návěstidlo v poloze stůj. Pak došlo ke katastrofě, při níž přišla Anna S. o život.

Její smrt nesla rodina opravdu těžce. Podle informací Deníku se dokonce partner zesnulé pokusil o sebevraždu, o které nejprve mluvil. „Aniččina smrt nás hrozně zasáhla. Největší rána to byla pro jejího druhého syna a pro mého strýce, jejího přítele. Ten byl úplně v šoku, mluvil dokonce o sebevraždě,“ řekl serveru synovec Radka M.

O víkendu měl údajně Radek M. spolykat velké množství prášků, které zapil alkoholem. Skončil na oddělení ARO v domažlické nemocnici. Ta potvrdila Deníku, že přijali muže s poruchami vědomí, v jakém stavu se však nachází, odmítli sdělit. Server však tvrdí, že je stabilizovaný. Případem se zabývá policie. 

Záběry zdemolovaných vlaků obletěly republiku. Svědci z obou dopravních prostředků popisovali hrozivé chvíle. „Přišla rána, lidé letěli ze sedaček a věci padaly dolů. Ve vagónu se objevil kouř. Já vyvázla bez zranění, ale jiné cestující náraz vymrštil se sedadel,“ sdělila Blesku studentka žurnalistiky Kamila (20). Další cestující popisovali strašlivé chvíle velmi podobně. 

Hrozivou událostí se zabývá policie i drážní inspekce. Ta šetří přesné příčiny nehody. Podle mluvčího inspekce Martina Drápala zatím není jasné, zda šlo o chybu strojvedoucího či dispečera, nebo selhání techniky.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Video  Zásah hasičů po nehodě vlaků na Domažlicku 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání