Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Anna (†47) přišla o život při srážce vlaku u Milavče: Zemřela ve stejný den jako její syn (†7)

Autor: VaB - 
6. srpna 2021
13:14

Středeční tragická srážka vlaků, ke které došlo v obci Milavče na Domažlicku, si vyžádala tři lidské životy. Kromě obou strojvůdců přišla o život také Anna (†47) z obce Strýčkovice. Sama přitom na den přesně před několika lety ztratila svého sedmiletého syna, který podlehl leukemii. Její nejbližší se zdrcující zprávu od policistů dozvěděli až o několik hodin později.

Ve středu se v obci Milavče na Domažlicku srazily dva vlaky. Rychlík směřující z Mnichova do Prahy naboural do osobního vlaku směřujícího z Plzně do Domažlic. Neštěstí si vyžádalo velké množství zraněných a bohužel i tři mrtvé.

Na místo se ihned sjela policie, hasiči a záchranná služba, která povolala čtyři vrtulníky. 64 zraněných bylo potřeba roztřídit podle míry závažnosti jejich stavu a rozvést je do nemocnic. Na místě ale zemřeli oba strojvůdci a jedna cestující.

Strašná tragédie

Tou byla Anna (†47) ze Strýčkovic. Osudného dne jela vlakem na úřad do Domažlic. Když se dlouhou dobu nevracela, rodina o ni začala mít strach. Nebrala jim telefon, netušili, co se s ní stalo.

„Dozvěděli jsme se to až večer, když přijela policie,“ popsal pro Deník.cz příbuzný David. „Je to strašná tragédie, nedá se ani slovy popsat,“ truchlil.

Zemřela ve stejný den jako její syn

Anna byla družka jeho strýce. Přistěhovala se do Strýčkovic a do rodiny náramně zapadla. Byla hodná a každému pomáhala. „Když jsme dělali hlouposti, tak nás hlídala,“ vzpomíná si mladý David. Nezapomněl ani na to, že právě 4. srpna, kdy k železniční tragédii došlo, si rodina připomínala velmi smutné výroční. Před několika lety totiž Anna přišla o svého sedmiletého syna, který podlehl leukemii.

A na den přesně, jen o několik let později, zemřela i ona sama. „Aniččina smrt nás hrozně zasáhla. Největší rána to byla pro jejího druhého syna a pro mého strýce, jejího přítele. Ten byl úplně v šoku, mluvil dokonce o sebevraždě. On i syn Aničky museli odsud pryč. Odjeli za její rodinou, navštíví i Aniččinu matku, která přežila svoji dceru, což je hrozné,“ dodal David.

Video  Zásah hasičů na místě tragického železničního neštěstí u obce Milavče na Domažlicku 
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Uživatel_5541239 ( 9. srpna 2021 06:06 )

To byla reakce u paní: barbina

Uživatel_5541239 ( 9. srpna 2021 06:04 )

Co to tu melete za hovadiny?!! Přišla jste o dítě že máte tak blbé řeči?!! To že přišla před lety o jedno dítě tak teď je jí jako lépe že je mrtvá?!!!

ajka_rada ( 7. srpna 2021 21:30 )

Smrt k životu patří. A proto je třeba žít ho teď a tady. Nikdo z nás neví, jaký čas tu máme v měřený.

ajka_rada ( 7. srpna 2021 21:28 )

Promiňte, ale co tu píšete je pěkný blábol. Vůbec jste paní neznala, jak žila. Jestli jste četla článek, tak paní prý měla partnera a dalšího syna,tak měla důvod žít a doufám, že byla šťastná, tak jaké vysvobození 🙈. Já si to zažila také a rozhodně jsem nechtěla umřít a neztratila smysl života. Mám teď mám další 2 děti, které nadevše miluji a nemyslím, že by smrt byla vysvobození. Není jednoduché se s tím vyrovnat a přijmout smrt kohokoliv. Jenž e toto k životu prostě patří

barbina ( 7. srpna 2021 18:30 )

Já to vidím tak že je teď se svým děťátkem. Upřímně každá matka která příjde o dítě chce umřít taky, protože přestane mít smysl života. Umím si představit jaký byl pro ní život obrovské utrpení. Rodiče nemají přežívat svoje děti. Myslím, že to pro ní bylo spíše vysvobození.

Zobrazit celou diskusi