Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Bratr Usámy bin Ládina prodává luxusní sídlo v Americe: Je k mání za 600 milionů!

Autor: rc - 
5. srpna 2021
05:00

Honosnou vilu ve čtvrti Bel Air v kalifornském Los Angeles se rozhodl prodat Ibrahím bin Ládin, bratr vůdce teroristické sítě Usámy bin Ládina (†54). Sídlo, které bylo postaveno v roce 1931, je k mání za 28 milionů amerických dolarů (víc než 600 milionů Kč). Vila v miliardářské čtvrti je opuštěná už dvacet let. Majitel se do ní nevrátil od teroristických útoků 11. září.

Honosná vila z roku 1931 v prominentní čtvrti Bel Air už dvacet let chátrá. Usedlost na adrese 634 Stone Canyon Rd byla postavena ve středomořském stylu. Luxusní sídlo disponuje sedmi ložnicemi a pěti koupelnami. Padlo už dříve do oka několika prominentům. Obýval ho producent Arthur Freed, který stál za muzikály jako Zpívání v dešti či Čaroděj ze země Oz.

V sedmdesátých letech dům zrenovoval architekt John Elgin Woolf a v roce 1983 se stal majitelem Ibrahím bin Ládin. Muž je jedním z dětí saúdskoarabského podnikatele Mohammeda Bin Awáda bin Ládina, který měl mít dvaadvacet žen, a s nimi šestapadesát potomků. Jeho nevlastním bratrem je vůdce teroristické sítě Al-Káida Usáma bin Ládin, který byl zodpovědný za naplánování teroristických útoků na obchodní centrum a Pentagon v roce 2001. Američtí vojáci jej zabili v roce 2011 v Pákistánu.

Ibrahím bin Ládin dům obýval dávno před tím, spolu se svou exmanželkou Christinou Hartunian Sinayovou. Tehdy byl jeho domov perlou čtvrti. Jeho starorůžová fasáda zářila uprostřed zeleně, jež ho obklopovala. Ibrahím měl údržbáře, šoféra, hospodyni a hlídače zaměstnané na plný úvazek. 

Život Ibrahíma ve Spojených státech nastiňuje v knize The Bin Ladens: An Arabian Family in the American century  (Bin Ládinovi: Arabská rodina v americkém století) autor Steve Coll. Manželství mezi Ibrahímem a Sinayové skončilo rozvodem. Sinayová se nakonec znovu provdala. Odloučení manželů se podepsalo i na vile. Ibrahím ji pronajal a podle informací britského deníku Daily Mail se šuškalo, že se v ní natáčely porno filmy.

Od roku 2001 je však vila zcela opuštěná a pustne. V době, kdy došlo k nejhorším teroristickým útokům na Světové obchodní centrum, byl Ibrahím na dovolené v zahraničí. Do Los Angeles se už nevrátil. Obával se reakce veřejnosti kvůli svému jménu. Ačkoliv vilu koupil za „pouhých“ 1 653 000 amerických dolarů (víc jak 35 milionů Kč), po dvaceti letech se ji rozhodl prodat za 28 milionů dolarů (víc jak 600 milionů Kč).

VIDEO: Usáma bin Ládin

Video  Usáma bin Ládin  - Videohub
Video se připravuje ...

franz ( 7. srpna 2021 10:38 )

Dobře prodat, nakoupit v Americe nějaké ty zbraně a pak nějaké ty Amíky oddělat. Ať žije velmi svobodná Amerika!

bizon_pepa ( 5. srpna 2021 08:30 )

Dobrý vědět, ze to nechceš.

sidneyfoster ( 5. srpna 2021 06:34 )

To bych nechtěl. Jenom bordel a spousta práce. A kdo ví co je uvnitř. Taky to tam může vypadat jak na "klinice".

Zobrazit celou diskusi