Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Manželka mafiána Prcka byla zatčena: Namočena je do obchodu s drogami

Autor: ČTK - 
23. února 2021
07:04

 Americké bezpečnostní složky na letišti ve státu Virginia zatkly manželku mexického narkobarona Joaquína Guzmána, známého jako El Chapo (Prcek), jemuž se v minulosti podařilo několikrát senzačním způsobem uniknout z mexického vězení.

Emma Coronelová Aispurová čelí obviněním z mezinárodního obchodu s drogami, informovalo dnes podle amerických médií ministerstvo spravedlnosti USA.

Špinavý obchod s drogami

Úřady zatkly narkobaronovu manželku na letišti nedaleko metropole Washingtonu, kde by měla v úterý předstoupit před soud. Coronelová Aispurová čelí obvinění ze spiknutí za účelem distribuce heroinu, kokainu a metamfetaminu do USA.

Podle ministerstva také pomáhala Guzmánovi při jednom z jeho útěků v roce 2015. Zároveň údajně plánovala jeho další únik z vězení, k němuž však již nedošlo. El Chapo byl totiž v lednu roku 2017 vydán do USA, kde byl o dva roky později odsouzen na doživotí.

Nechvalně proslulý narkobaron

Guzmán stál 25 let v čele jednoho z největších a nejvíce násilných mexických kartelů Sinaloa. V USA byl shledán vinným za pašování velkého množství drog a za účast na řadě vražd.

Video  Vánoční drogová párty: Syn mafiána Joaquína „Prcka“ Guzmána rozdával auta  - Snapchat
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání