Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mafiánský boss (†79) přezdívaný Profesor z Camorry zemřel: Našli ho mrtvého v cele!

Autor: shp - 
19. února 2021
12:55

Byl nechvalně proslulým mafiánem, který měl na rukách krev až stovek lidí. Svého času byl dokonce bossem Camorry, kterému se přezdívalo Profesor. Nyní ale život Raffaela Cutola (†79) skončil. Našli ho mrtvého v cele věznice, kde si odpykával doživotní trest za několik vražd.

Portál Daily Star uvedl, že Cutolo zemřel ve středu 17. února ve věznici Prama poté, co onemocněl zápalem plic. Za mříže vězení v Naples byl poprvé poslán na 24 let, když spáchal v roce 1963 svou první vraždu. Obětí se tehdy stal muž, který si dovoloval na jeho sestru.

V base se stal bossem Camorry

Když byl v base, získal si respekt silnějších, vlivnějších a mocnějších spoluvězňů. Následně poté vyzval někdejšího bosse Camorry Antonio Spavoneho k duelu. Jenže ten se neukázal. Jeden z Cutolových přátel ho proto vyhledal a střelil ho z brokovnice do obličeje.

Následně pak sestavil Nově zorganizovanou Camorru, kterou tvořila menší skupina důvěryhodných vězňů. Isaia Sales zabývající se historií mafie řekl o Profesorovi The Guardian: „Spousta bossů dávala rozkazy z vězení, ale už byli mafiány, když se do něj dostali.“

Mafián zformoval gang o 10 tisících gaunerů

Cutolo do vězení vstoupil jako obyčejný kriminálník a nakonec z něj zformoval jednu z nejnebezpečnějších kriminálních organizací světa,“ dodal historik. Jeho gang se nakonec stal obřím a čítal asi 10 tisíc členů. Často se dostal do potyček a přestřelek s mafiány z původní Camorry.

Tyto konflikty vyústily ve stovky úmrtí. Mezi oběťmi byly i desítky civilistů. Sám Cutolo byl odsouzen ke čtyřem doživotním trestům za tyto vraždy. Za mřížemi žil od roku 1963 až do své smrti. Užil si akorát 18 měsíců na svobodě, když se mu podařilo z basy dočasně pláchnout.

Otcem se stal díky umělému oplodnění

V roce 2006 řekl stárnoucí Cutolo italskému listu La Repubblica: „Zemřu ve vězení. Mým posledním přáním je dát své ženě dítě.“ To se povedlo. O rok později bylo mafiánovi skutečně umožněno, aby se díky umělému oplodnění otcem stal.

Video: Nejnebezpečnější sídliště v celé Itálii

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání