Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ján v Africe zastřelil tygra: Doma na něj lákal zákazníky k lovu, hrozí mu pět let ve vězení

Autor: VaB - 
19. ledna 2021
20:07

Ján odletěl do Afriky, kde zastřelil tygra. Toho si následně převezl do své vlasti. Doma si ho vystavil, dokonce ho používal i ke komerčním účelům. Policie na něj přišla, hrozí mu až pětiletý pobyt ve vězení.

Pravděpodobně touha po exotickém „plyšákovi“ dovedla Jána Z. ze slovenské obce Žihárec k výletu do Jihoafrické republiky. Tam odletěl a uskutečnil svůj plán.

Zvíře ulovil a bez jakéhokoliv povolení převezl zpět do Slovenské republiky. „Tygra zároveň v rozporu se zákonem používal na propagaci podnikatelské činnosti v souvislosti se zprostředkováním honů v Jihoafrické republice,“ uvedla Policie Slovenské republiky.

Od té si už muž vyslechl i obvinění. „Vyšetřovatel odboru odhalování nebezpečných materiálů a environmentální kriminality úřadu kriminální policie Prezidia Policejního sboru obvinil Jána K. z obce Žihárec v okrese Šaľa z přečinu porušování ochrany rostlin a živočichů,“ uvedli policisté s tím, že k činu mělo dojít ve značném rozsahu. Hrozí mu až pětiletý trest vězení.

Přidali i fotografie uloveného zvířete, u kterého se Ján dokonce vyfotil. Vědeckým orgánem byla celková cena za exemplář vyčíslena na 28 tisíc eur, v přepočtu na české koruny to činí 732 tisíc korun.

gynekolog ( 19. ledna 2021 22:49 )

Já bych přál všem těm militarizovaným de.ilům, aby si jednou při čištění zbraně ustřelili pr.el. Nechápu tu úchylnou lidskou vlastnost něco zabít, jen tak, pro své potěšení. Se zvířaty to začíná a co když tohle sviňstvo už někomu nebude stačit?

Peter Hlaváč ( 19. ledna 2021 22:12 )

A ty si čo za ***a🤣jasne že staremu ***ovi prasačemu patrí presne to čo si napísal ale neznamena že sme take hovna všetci na SK ty jebko

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání