Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mladík polil hořlavinou Leoše (11) a škrtl zapalovačem? „Ublížení na zdraví,“ myslí si policie

Autor: VaB - 
19. ledna 2021
11:46

Případ, nad kterým visí hned několik otazníků. Policisté a kriminalisté vyráželi do obce Poša na Slovensku. Jeden mladík tam měl polít benzínem druhého a zapálit ho. Co na to řekla policie?

Vše začalo naprosto nevinnou sáňkovačkou na kopci hned za vesnicí. Jedenáctiletý Leoš se domů vrátil trochu ohořelý, měl ohořelou bundu a vlasy. Bylo velké štěstí, že ho jeden z pohotových kamarádů stihl uhasit. 

Otec Leoše pro web noviny.sk uvedl, že šlo o náhodu. Když ale volal na tísňovou linku, situaci podal trochu dramatičtěji. Leoše měl polít benzínem patnáctiletý hoch. „Zavolal jsem policisty, potom jsme si to vysvětlili,“ řekl. Kde dítě mohlo vzít benzín, netuší. Myslí si, že chtěli něco zapálit a došlo k nešťastné náhodě.

Do obce dorazili kriminalisté a také policejní technik. Na místě se ale dozvěděli, že je situaci trochu jiná, než se zprvu zdálo. „Policie bude prověřovat všechny okolnosti, za kterých k tomuto protiprávnímu jednání došlo,“ řekla policejní mluvčí Jana Ligdayová.

Z místa si ale policisté odvedli právě patnáctiletého chlapce v doprovodu rodičů. „Vyšetřovatel okresního ředitelství policejního sboru ve Vranově nad Topľou v případu zahájil trestní stíhání ve věci trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu," dodala mluvčí. 

Video  Popálený chlapec na Slovensku.  - TV - JOJ
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání