Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pekárkovým z Kramolína po Vánocích vyhořel dům: Češi je nenechali na holičkách, už darovali statisíce!

Autor: chal - 
14. ledna 2021
09:29

Velké neštěstí potkalo Pekárkovy koncem minulého roku. Pár dní po Vánocích oheň z krbu přeskočil na pohovku, od které následně chytil celý dům. Rodina tak přišla o všechno, v ohni dokonce uhořela i milovaná rodinná kočička. Osud Pekárkových naštěstí není lidem lhostejný. Ve veřejné sbírce jim už dárci naposílali statisíce!

Víc než 800 tisíc korun během necelých deseti dnů naposílali štědří dárci na transparentní účet rodiny Pekárkových z Kramolína na Vysočině. Z prostředků nashromážděných prostřednictvím veřejné sbírky mohou teď zbourat svůj starý dům a budou budovat nový domov.

Rodinu potkala jen čtyři dny po Štědrém dnu velká tragédie. Doma byly v té době jen dvě dcery. Jedna se šla sprchovat, druhá s puštěnou hudbou přesazovala květiny. V obývacím pokoji zatím hořel oheň v krbu. A právě od něj chytil gauč. Zkáza pak už nešla zastavit. Obývák rychle zaplnil kouř, od gauče chytilo i další vybavení.

Dívky se spolu se sousedem snažily oheň uhasit, to se ale nakonec povedlo až profesionálním hasičům. Oheň ale na domě do té doby způsobil až moc velkou škodu. Budova je neobyvatelná, rodina bude muset vybudovat nový domov, na který ale nemá prostředky.

Nejstarší dcera Anna proto prostřednictvím crowdfundingové platformy Donio založila veřejnou sbírku, díky které může rodině kdokoliv snadno pomoct. A lidé za pár dní ukázali, že pomáhat rozhodně chtějí! Během necelých deseti dnů se totiž na transparentním účtu objevila částka přesahující 800 tisíc korun!

Rodina je za jakýkoliv finanční příspěvek moc vděčná. Pekárkovy může kdokoliv podpořit na www.Donio.cz.

Video  Hasiči varují před požáry způsobenými z adventních věnců.  - HZS
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání