Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Petra u jeho domu napadl jelen: Paroháč je v obci za atrakci, místní ho milují

Autor: jžk - 
12. ledna 2021
18:18

Jelen z Tatranských Zrubov je známou atrakcí již léta, zatím žil s lidskými obyvateli v míru a na nikoho neútočil. Pan Petr byl první, koho paroháč srazil k zemi.

Petr, který má rodinný dům v osadě Tatranské Zruby, šel krátký úsek cesty ke kůlně na dříví, když najednou zůstal v šoku ležet na zemi. „Zezadu do mě něco drclo, až jsem spadl, a nad sebou vidím parohy,“ popsal pro televizi Joj napadený.

Jelena donutil křikem couvnout, paroháč ale Petra pronásledoval až k domu, dokonce se prý snažil dostat dovnitř. „Něco po mně chtěl, ale tak snad do mě nebude vrážet nějaký jelen!“ čílil se s úsměvem na tváři. Zvíře, které až do té doby nebylo k lidem agresivní, přitom dobře zná.

Video  Petra u jeho domu napadl jelen, zvíře tam prý vyrostlo.  - TV Joj
Video se připravuje ...

Dospělý samec údajně vyrostl mezi domy ve slovenském národním parku a je zvyklý, že ho místní i hosté z hotelu krmí pamlsky. „Je to životu nebezpečné zvíře,“ varuje Jozef Štefaňák, zástupce náčelníka Městské policie Vysoké Tatry. Apeluje na všechny, kdo zvíře potká, aby ho nepřikrmovali.

Je to divoké zvíře a také se tak chová. Může se stát, že bude v říji nebo jinak podrážděný. Jelen může člověka dokonce usmrtit, nebyl by to první případ na Slovensku,“ dodal ředitel Tatranského národního parku Pavol Majko.

renalek ( 12. ledna 2021 23:17 )

A co my čecholové??

frantacizek ( 12. ledna 2021 20:12 )

slovenští jeleni jsou mazlíci.. U nás jelen žádnou mrkev nechce! rovnou odzbrojí myslivce a uteče s flintou do lesa, musíš se pak krýt celou schůzi v lese

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání