Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rodina s malou dcerkou přišla o střechu nad hlavou: Co nespálil oheň, zničila voda

Autor: chal - 
18. ledna 2021
06:15

Daniel se narodil ve Dvoře Králové nad Labem, v dospělosti pak žil několik let v Brně, kde se seznámil s budoucí manželkou Lenkou. Páru se loni narodila dcerka Danielka, Daniel se proto rozhodl, že je čas na návrat do rodného města. Společně s Lenkou zahájili rekonstrukci jeho vysněného domu přímo u Labe, kde bydlel i jeho dědeček. Nedlouho po nastěhování ale rodinu potkalo velké neštěstí.

Manželé Lenka s Danielem se poznali v Brně, ale po svatbě a narození dcerky Danielky se přestěhovali do staršího domu ve Dvoře nad Labem.

Pro Daniela byl dům podle slov jeho přátel srdeční záležitostí. Jednak kvůli malebné lokalitě u splavu na Labi, ale také proto, že v domě bydlel Danielův dědeček. Mladá rodina se následně pustila do rekonstrukce a společného života ve velkém domě u Labe. Idylku bohužel narušila technická závada, která způsobila ničivý požár.

Daniel s Lenkou spali, když v noci ze 7. na 8. ledna začal dům hořet, což se dozvěděli od souseda přes telefon. Daniel se požár snažil hasit hasicím přístrojem, plameny už ale byly příliš silné.

Hasiči na místo vyjeli po třetí hodině ranní. V tu chvíli ale už ze střechy šlehaly plameny, které stihly napáchat velkou škodu. Hasiči dostali požár pod kontrolu zhruba po hodině, ale až kolem desáté hodiny ráno mohl velitel zásahu ohlásit, že se podařilo zlikvidovat všechna ohniska.

„Vyšetřovatelé hasičů zjistili, že důvodem vzniku požáru byla stavebně technická závada komínového tělesa - přizděný trám,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. Hasiči předběžně odhadli škodu na jeden milion korun.

Přestože se podle mluvčí povedlo hasičům zachránit majetek v hodnotě zhruba tří milionů korun, rodina v domě dál žít nemůže. Interiér totiž po zásahu hasičů zničila použitá voda.

„Já bych chtěl hasičům moc poděkovat, že dům zachránili, přestěhovali jsme se z Brna a chtěli jsme to tu mít pěkné. Před nastěhováním proběhla i rekonstrukce, kvůli požáru je vše prolité vodou a promáčené,“ uvedl Daniel se slzami v očích pro kanál Zvičina TV s tím, že mají s manželkou na dům úvěr.

Rodina je proto vděčná za jakýkoliv finanční příspěvek na transparentní účet. Výtěžek sbírky Danielovi, Lence a Danielce pomůže postavit se na vlastní nohy a znovu vybudovat vysněný domov. Více informací o možnosti pomoci je k dohledání na facebookové stránce sbírky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání