Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Turista se vážně zranil po pádu ze skály! Osudovou chybu zachytila kamera kamaráda

Autor: jel - 
16. září 2020
17:55

Šokující video zveřejnila slovenská horská záchranná služba, která musela v úterý na ferratě Skalka, která se nachází v okrese Žiar nad Hronom, zasahovat u zranění pětačtyřicetiletého Slováka. Ten si poranil záda při pádu z patnácti metrů. Ten ačkoliv měl při výstupu na ferratu správné vybavení, nepoužil ho.

„Ty ještě nejsi zapnutý? To si děláš srandu,“ reagoval muž, který natáčel video. To je natočeno pouze vteřiny před tím, než hazardér spadnul z nebezpečné horské cesty. Pětačtyřicetiletý Slovák měl na sobě totiž ferratový set, který pomáhá tlumit podobné nebezpečné pády, muž si však výstroj nezapnul!

O několik minut později ho čekal nepříjemný pád, do nemocnice ho musel převést vrtulník. „Nepřipoutal se prý proto, že se nechtěl zdržovat. Svědkem celé události byl záchranář, který když viděl, k čemu celá událost směřuje, běžel pro záchranářský batoh,“ uvedl pro Nový Čas zdroj.

 

Ferratový svět, kde se celý incident stal, je přitom otevřený pouze měsíc. „Nevím, co mám k tomuto případu říct. Bylo to hloupé a nezodpovědné,“ řekl pro server autor myšlenky projektu a dobrovolný horský záchranář Ivan Petráš.

Jenom o chvíli později museli přitom záchranáři na stejné ferratě zasahovat znovu. Padesátiletý muž nezvládl určitý úsek a zůstal na místě zavěšený, záchranáři ho dostali pomocí techniky na zem. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání