Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Minulost vraha dvou žen ze severu Čech: Zabil je během 10 dní! Otec ho bil, matku bodnul místo něho

Autor: Jonáš Kříž - 
12. srpna 2020
09:59

Za deset dnů zabil v Rovensku pod Troskami a v Turnově dvě ženy! K tomu se Karel Š. (42) přiznal policii. Za dvojnásobnou vraždu mu nyní hrozí až výjimečný trest.

V hospodě U Alenky v Rovensku pod Troskami, kde Lucie J. (†35) v osudný večer popíjela s mužem, který ji měl později v noci zavraždit a o týden později v Turnově násilně ukončit i život Stanislavy H. (†39), je vzpomínka na strašnou událost stále živá.

Máme tu děti. Báli jsme se. Po první vraždě chodil po Rovensku. Lidé ho potkávali,“ řekla Blesku hospodská Alena Čmelíková (48). „Byla jsem tu, když tu spolu seděli. Vypili toho docela dost. On pil hlavně whisky. Ještě si poručil kuřecí řízek bez přílohy a na cestu dva litry piva do PET lahve. Pak spolu odešli,“ dodala.

Štamgast o údajném vrahovi

Mámu dvou dětí, která byla v Rovensku s rodinou na dovolené, v tu chvíli viděli živou naposled. Muže, který se k oběma vraždám policii přiznal a nyní mu hrozí 15 až 20 let vězení či výjimečný trest, tu zná většina štamgastů. „Já jsem ho poznal jako nekonfliktního člověka. Co jsem ale slyšel, tak nějaké střety měl. Že by ale dokázal zabít ženskou? Ale nejsem psycholog,“ sdělil Blesku Jiří Král (57) z Rovenska.

Problémy se zákonem neměl Karel Š. poprvé. „V minulosti byl trestně stíhán pro násilnou i majetkovou trestnou činnost,“ řekl Blesku policejní mluvčí Vojtěch Robovský. „Myslím, že si odseděl celkem 16 let,“ doplnil Jiří Král. Na svobodě prý zkoušel podnikat. „Během jednoho roku dokázal prošustrovat sedm milionů. Byly to snad peníze jeho rodiny, maminky a zesnulého otce,“ dodal.

Matku bodl omylem?

Rodiče si Karla Š. podle štamgastů adoptovali z kojeneckého ústavu. Výchova údajně nebyla ideální. „Otec ho řezal, protože byl hrozný darebák. Byl agresivní, mlátil ho třeba hadicí. Jednou, když ho šel mlátit, tak vzal chlapec nůž a chtěl tátu bodnout, ale matka se postavila mezi ně, a tak píchl ji. Není absolutně pravda, že by podřízl svoji matku, jak se píše. Ona ještě žije,“ vysvělil Blesku Jiří Král.

buban ( 12. srpna 2020 19:20 )

Máte naprostou pravdu.I když Havla neadoruji,ba spíš právě naopak,toto vypadá spíš na Husákovo dítě-normalizační 70.léta.Na jiných serverech uvedli,že pachatel těchto p.r.a.s.á.r.e.n byl vskutku z těch pro.ná­s.le­.do.va­.ných.

hasickajana ( 12. srpna 2020 13:25 )

pokud vím, nedotknutelné etnikum dává děti do děcáků odjakživa

a vrahovi je 42 - stěží to lze nazvat Havlovým dítětem...

hlavo lysá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání