Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka (51) se chtěla prokopat do vězení: Plánovala osvobodit doživotně odsouzeného syna

Autor: shp - 
4. srpna 2020
19:17

Mateřská láska je prý ta nejsilnější. Podle toho, co předvedla 51letá žena z Ukrajiny, je to pravda. Ztrápená matka si pronajala v regionu Záporoží dům poblíž zdejší věznice. Vedle něj začala kopat tunel, který chtěla vyhloubit až pod vězení, odkud chtěla dostat svého doživotně odsouzeného syna. Byla však chycena.

Syn dotyčné je odsouzený na doživotí za vraždu a nemá proto téměř žádnou šanci, že by se dostal na svobodu. Odvážná matka se proto rozhodla, že vezme věci do svých rukou. Doslova. Pronajala si dům hned vedle věznice, kde si její potomek odpykává svůj trest.

Matka kopala lopaty a krumpáči 

V noci pak nasedla na tichý elektronický skútr, kterým v noci jezdila před věznici. Doufala, že po setmění nebude odhalena. Pomocí lopat a krumpáčů pak kopala a kopala. Nakonec se jí podařilo vyhloubit třímetrovou díru do země, uvedla ukrajinská televize TSN.

Ta se pak napojovala na deset metrů dlouhý tunel, který končil těsně před vězeňskými zdmi. Dále se nestihla dostat, protože byla při svém pokusu o osvobození syna polapena. „Měla takový vozík, kousek překližky, s koly, kterým odvážela půdu,“ řekl zdejší dozorce.

Přes den se schovávala

Matce se podařilo vykopat úctyhodné tři tuny země. Tu pak skladovala v opuštěné garáži opodál. Přes den se žena schovávala v pronajatém domě, aby nevzbudila pozornost. „Tato matka se připravila důkladně. Možná je havířova dcera,“ okomentoval případ jeden z místních obyvatel.

Vykopat třímetrovou díru je těžké samo o sobě. Neměla žádný bagr ani nic podobného,“ dodal. V pronajatém domě pak policie objevila nástroje, které odhodlaná žena používala ke kopání. Žena byla zatčena a jí samotné nyní hrozí za její ilegální čin vězení.

Veřejnost ženě fandí

Nebojácná Ukrajinka si však získala za svůj husarský kousek přízeň široké veřejnosti. „Toto je opravdová matka, ne jako ty, které opustí své děti,“ řekl v televizi komentátor. Ukrajinská média případ ostře sledují.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání