Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dramatická záchrana v Klimkovicích: Batole tahali z hluboké jámy na staveništi!

Autor: ČTK - 
5. dubna 2020
22:17

Moravskoslezští hasiči v Klimkovicích nedaleko Ostravy v neděli odpoledne vyprostili 1,5letého chlapečka, který spadl do pětimetrové jámy na staveništi. S pomocí lezecké techniky a lan se jej podařilo vytáhnout. Chlapec utrpěl zranění, ale byl při vědomí.

Chlapec spadl v neděli okolo 17. hodiny do pětimetrové hloubky nezajištěným otvorem mezi opěrnou betonovou zdí a boční stěnou rekonstruovaného objektu.

„Zřejmě spadl na tvrdé dno otvorem, který měl být původně řádně zakryt kovovým plátem, ale nebyl. Po ošetření jej hasiči vytáhli stejným otvorem nahoru lany a rukama ve vanových evakuačních nosítkách. Při vytažení byl při vědomí. Byl převezen do Fakultní nemocnice Ostrava," řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Je stabilizovaný

Rozsah zranění chlapečka nebylo možné zjistit přímo na místě. „Jeho stav nebyl život ohrožující, výraznější vnější zranění nebyla patrná, nicméně se nedala vyloučit případná zranění vnitřní, proto byl ihned dopraven do nemocnice,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

„Jeho stav je k pondělnímu dopoledni stabilizovaný,“ uvedla mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Petra Petlachová.

Policie, zatím bližší informace nesdělila. „Prověřujeme veškeré okolnosti, jak k pádu dítěte došlo,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Loanna Sattler ( 7. dubna 2020 21:26 )

Taky je mi divné, kde mělo batole rodiče???

nemocna ( 6. dubna 2020 00:00 )

Tak malé dítě nikdo nehlídal? na staveništi nemá malé dítě co dělat, kdo jej měl na starost potrestat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání