Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Manželka generála Jakubů (†49), kterého zabil mustang: Seděla vedle něj v autě smrti, těžké poranění hlavy!

Aktualizováno -
25. září 2019
06:23
Autor: shp - 
24. září 2019
21:04

Smrt brigádního generála Milana Jakubů (†49) má hořkou dohru. Podle svědků do něj najel řidič oranžového mustangu Vojtěch Ch. (31) a připravil ho při autonehodě o život. Na místě spolujezdce, kterému se někdy přezdívá sedadlo smrti, přitom seděla generálova manželka. Ta skončila s vážnými zraněními v nemocnici.

Brigádní generál Jakubů byl velmi oblíbený a uznávaný. „Milan Jakubů celý svůj profesní život zasvětil bezpečnosti naší země a našich občanů. Je tragickou ironií osudu, že jeho život skončil právě tímto způsobem,“ uvedl Jan Beroun, Ředitel vojenského zpravodajství pro FTV Prima. Jeho schopnost potvrdil i generálův bývalý nadřízený.

Dojemná slova o zemřelém

Nejhorší bolest nyní prožívá Jakubova manželka. Byla to totiž právě ona, kdo s ním podle Primy jel ve voze, když je na silnici zastihla tragédie. Navíc byla při nehodě sama těžce zraněna a podle mluvčí krajské policie Ivany Ježkové musela být letecky převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Utrpěla vážné zranění hlavy a podle TV Nova není vyloučeno, že bude mít trvalé následky. Není pochyb o tom, že blízké generála nyní čekají nejspíš nejhorší okamžiky života.

V pátek proběhne v Jihlavě slavnostní pohřeb zesnulého generála. Přestože půjde o soukromé rozloučení, očekává se, že se ho zúčastní na 300 lidí, mezi kterými nebudou chybět příbuzní, armádní špičky ani členové fotbalového mužstva, za které generál ve volném čase tak rád hrál. Pro všechny půjde o hodně bolestivý den.

Řidič je v domácím ošetření

Vojtěch Ch., který jel ve voze s 12letým spolupasažérem, se již od úterý nachází v domácím ošetření. Podle informací televize Prima byl propuštěn. Policie ho však podle TV Prima dosud nevyslechla, protože to jeho stav neumožňoval.

Očekává se, že tak učiní v nejbližších dnech. Také pro něj je situace jistě velmi těžká. V úterý by měl oslavit 32. narozeniny. Za současné situace ale zcela jistě řeší docela jiné věci. Informace o tom, že by snad před nehodou mustangy závodily, ale podle TN.cz rozhodně popřel. 

Jardah775 ( 25. září 2019 15:57 )

Jak říkal Šándor, poctivý a pracovitý, to se ovšem dneska nenosí! NEHODA NENÍ NÁHODA!!!

Vanility ( 25. září 2019 12:37 )

Tak samozřejmě, že popírá, že závodil. Asi nečekali, že se přizná, že ne?

Kolotuk ( 25. září 2019 11:28 )

Ten xindl mel sve narozeniny max.oslavit na marodce ve vazebni veznici.

Monikay ( 25. září 2019 11:23 )

stále platí že nejhorší je srážka s blbcem a to i doslova

brano34 ( 25. září 2019 09:31 )

Stačilo aby červený Mustang 1 km před Špindlem ubral na plynu a nechal zvítězit oranžového? Ale na kdyby se nehraje, a tak zapalování svíček a pokládání kytek na tragických místech bude i nadále záležitostí pozůstalých.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání