Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejrychlejší závodnice (†39) světa zemřela při bouračce, když se snažila překonat rekord

Autor: shp - 
29. srpna 2019
20:23

Ze všeho nejvíc na světě milovala rychlost. Ne nadarmo se jí říkalo nejrychlejší závodnice světa na čtyřech kolech. Její vášeň se jí stala nakonec osudnou. Jessi Combsová (†39) zemřela v Alvordské poušti v Oregonu, když se pokoušela překonat vlastní rychlostní rekord.

Profesionální závodnice a televizní hvězdička zemřela v úterý kolem čtvrté hodiny odpolední. Hnala se za snem, že se stane nejrychlejší závodnicí světa. V roce 2013 se přitom zasadila o ženský pozemní rekord, když se jí podařilo dosáhnout v tryskovém voze na čtyřech kolech průměrné rychlosti 632 km/h.

Chtěla být nejrychlejší a zemřela

Jenže chtěla být ještě rychlejší. Dokonce chtěla pokořit světový ženský pozemní rekord Kitty O’Neilové, která to v roce 1976 vytáhla na 825 km/h. Její vozidlo však mělo jen tři kola. Combsové se tato posedlost stalo osudnou. I když nejsou detaily jasné, závodnice se při pokusu vybourala a přímo na místě havárie zemřela.

Byl jsem první na místě a věřte mi, že jsme dělali všechno, co bylo možné, abychom ji zachránili. Nikdy jsem nikoho tak nemiloval, ani nebyl takto milován jako touto úžasnou ženou. Užil jsem si každou minutu, kterou jsem s ní byl,“ řekl podle britského Daily Mailu její partner Terry Madden. O tom, že se stane nejrychlejší ženou světa, snila od roku 2012.

Odvážná závodnice

Combsová byla jedním ze vzácných snílků s odvahou proměnit kdyby ve skutečnost. Opustila tuto zemi, když jela rychleji než jakákoliv jiná žena v historii,“ uvedla rodina závodnice ve společném prohlášení. Jessi měla pro strach uděláno. Pokud je v nebi závodní dráha, jistě už sedí opět za volantem.

bredy ( 30. srpna 2019 09:10 )

další zbytečná smrt.

villon ( 29. srpna 2019 23:59 )

Smrti tyhle babi jsme o nic nepřišli. Nebo někomu ten rekord chybí?

ollina ( 29. srpna 2019 21:04 )

K čemu jsou tyhle dementní rekordy? Škoda života

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání