Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Srážka auta se zvěří skončila tragicky: Medvěd skončí jako vycpanina

Autor: shp - 
28. srpna 2019
21:06

Chudák méďa! K nezvyklé nehodě došlo na dálnici mezi slovenskými městy Žilina a Bytča. V pondělí ráno tam řidič srazil a zabil mladého medvěda. Stav šelmy ho nezajímal a z místa odjel, jakoby se nic nestalo. Případem se zabývali policisté i myslivci.

Když na úsek dálnice, kde k nehodě došlo, přijela policie, vůz, který zvíře srazil, byl již dávno pryč. „Po přijetí oznámení byla na místo vyslána hlídka, která zjistila, že jde o uhynulého medvěda a přivolala mysliveckého hospodáře,“ řekla TV JOJ policejní mluvčí Nikola Kováčová.

Medvěd skonal pod svodidly

Tělo zvířete leželo kousek od vesnice Dolní Hričov. „Ze směru Bytča-Žilina ho auto trefilo na kraji a odhodilo ho pod svodidla, kde medvěd skonal,“ prohlásil Dušaň Šeroň z Myslivecké společnosti Veliká. „Je to samec, věk 6 až 7 let, váha 110 kg,“ upřesnil strážce z NP Malá Fatra Pavol Šeroň.

Ochranáři i myslivci shodně říkají, že důvod, proč se na místo dostal z hor, jsou hospodářské plodiny, které dozrávají na okolních polích. Odborníci však nedokázali říct, kde měl podle nich medvěd svůj brloh. Nebohé zvíře se po nečekané smrti stane pro myslivce první obdobnou trofejí.

Zvíře vypreparují

Medvěd bude totiž vystaven. „Kůže bude vypreparovaná a lebka bude připravena na chovatelskou přehlídku, která bude příští rok,“ uzavřel Šeroň. Snad neměl medvídek poblíž kamarádku, která by se ho vydala hledat. Mohl by ji totiž potkat stejně smutný osud jako jeho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání