Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Zabiják“ z Benešovska údajně zavraždil tátu (†66): Z rozstříleného syna vytáhli 4 projektily!

Autor: yks, DH - 
17. května 2019
10:38

Výjimečný trest hrozí Jiřímu H. z Jankovské Lhoty na Benešovsku, který se podle policie pokusil zavraždit nelegálně drženou pistolí dvojici mužů. V jednom případě uspěl, druhého muže vážně poranil čtyřmi projektily. Podle dostupných informací šlo o tátu se synem.

Masakr. Tak by místní asi popsali den, kdy se 61letý Jiří H. rozhodl na podzim 2018 řešit své spory s dvojicí mužů na Benešovsku střelbou. Šestašedesátiletý otec byl na místě mrtvý, jeho 33letý syn skončil se třemi ranami v hrudi.

Motiv zločinu byl dlouho záhadou

Právě kvůli těmto činům teď stojí Jiří H. před středočeským krajským soudem. Hrozí mu až výjimečný trest. Pokud bude shledán vinným, je vzhledem k jeho věku možné, že na svobodu už nikdy nevyjde. 

Policisté podezřelého dopadli jen několik málo hodin po činu na Mělnicku. Dlouho nebylo jasné, proč střílel. „Probíhají úkony trestního řízení. Například čekáme, až budeme moci vyslechnout postřeleného muže – až to jeho zdravotní stav dovolí,“ říkal Pavel Truxa, mluvčí policie Středočeského kraje.

Kauza pouze pro otrlé

Svědci incidentu mluvili o vyřizování účtů mezi dvěma majiteli jednoho domu. Podle místních zastřelenému muži dům nedávno prodal místní podnikatel, který vlastní přilehlé stáje a podle sousedů má velké dluhy. Podle jedné z obyvatelek muž možná chtěl dům přeprodat střelci, ale za víc, než se domluvili.

Podle webu Security magazín byl důvodem majetkový spor. „Je to podnikatel, chtěl koupit hřebčín. S prodejci se nedohodl, tak začal střílet. V místě jej přitom znali. Když po střelbě vyběhl ven, tak na dívky v hřebčíně křičel, ať obětem v žádném případě nepomáhají,“ uvedl portál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání