Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Tajemná vražda v Jankovské Lhotě: Co stálo za chladnokrevnou popravou?

Autor: DH - 
4. října 2018
14:21

Tragickou páteční střelbu na Benešovsku stále obestírá tajemství. Nikdo nechápe, proč musel jeden člověk přijít o život a druhý skončit s vážnými poraněními v nemocnici. Motiv jednašedesátiletého údajného pachatele je prozatím nejasný i pro vyšetřovatele. Podle místních se mohlo jednat o vzájemné vyřizování účtů spojené s domem.

Malá obec Jankovská Lhota se stala minulý týden svědkem hrůzné tragédie. Před jedním z místních domů došlo téměř k chladnokrevné popravě. Jednašedesátiletý muž tu podle policie vytáhl zbraň na dva jiné a začal pálit. Šestašedesátiletý otec byl na místě mrtvý, jeho 33letý syn skončil s třemi ranami v hrudi v nemocnici. Naštěstí už by ale měl být mimo ohrožení života.

Policisté podezřelého dopadli jen několik málo hodin po činu na Mělnicku. Zatím ale stále neví, proč střílel. „Probíhají úkony trestního řízení. Například čekáme, až budeme moci vyslechnout postřeleného muže – až to jeho zdravotní stav dovolí,“ řekl TV Nova Pavel Truxa, mluvčí policie Středočeského kraje.

Svědci incidentu mluví o vyřizování účtů mezi dvěma majiteli jednoho domu. Podle místních zastřelenému muži dům nedávno prodal místní podnikatel, který vlastní přilehlé stáje a podle sousedů má velké dluhy. Podle jedné z obyvatelek muž možná chtěl dům přeprodat střelci, ale za víc, než se domluvili.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání