Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další vražda manželů! Na Písecku někdo ubodal pár v přívěsu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: ČTK ljš - 
10. ledna 2018
10:51

Jihočeská policie vyšetřuje dvojnásobnou vraždu. Někdo zabil na Písecku muže (†60) a jeho manželku (†55). Mrtvé našel v pondělí syn zavražděných v obytném přívěsu páru v katastru obce Dobešice v části Pazderna. Policie hledá svědky. Vražda se mohla stát už v neděli.

Podle policejní mluvčího Jiřího Matznera měli manželé trvalé bydliště jinde, ale často pobývali ve zmiňovaném přívěsu. Neznámý útočník je zavraždil bodnořezným nástrojem.

„Motiv činu není známý. Kriminalisté proto žádají veřejnost o pomoc, přivítají jakékoliv informace, které by mohly souviset s osobami zavražděných nebo s činem,“ uvedl Matzner. Důležité je podle něj svědectví každého, kdo o víkendu viděl nějaké podezřelé či vozidla u obytného přívěsu zavražděných, slyšel podezřelé zvuky, případně viděl cokoli podezřelého. Pachatele mohl podle mluvčího prozradit i štěkot psů, kteří se kolem přívěsu pohybovali. „Jakákoliv informace je pro policisty důležitá,“ dodal Matzner.

Na jihu Čech jde o pátou násilnou či podezřelou smrt v rozmezí několika dnů. V neděli nad ránem podle policistů zavraždil provozovatel restaurace na Písecku jednoho hosta. Kriminalisté navíc od pondělí vyšetřují úmrtí staršího páru v Českých Budějovicích. „Nepamatuji, že by v minulosti došlo k tolika tragickým událostem v tak krátkém časovém rozmezí,“ řekl Matzner. 

Českem v těchto dnech otřásá také brutální vražda manželského páru v Českém Újezdě na Ústecku. Pachatel tam pětičlennou rodinu svázal, údajně znásilnil jednu z dcer a pak rodiče zastřelil. Sám pak podle zatím nepotvrzených informací spáchal sebevraždu.

hanka666 ( 10. ledna 2018 13:56 )

Přesně jste to trefil. Taky koukám, kolik lidí bydlí v zahradních chatkách a přívěsech. Toto teda za komančů nebylo. Hlavně, že máme toaletní papír ale pro s ra li jsme celou republiku

elopapx ( 10. ledna 2018 13:23 )

No hlavně aby budoucího presidenta (ať už jím bude kdokoliv) nenapadlo zase udělit milost !!! Evidentně je sviní venku dost.

kukuku ( 10. ledna 2018 13:13 )

Venca Flaška se vysmíval většině národa bydlící v králíkárnách - zdá se, že standardem bydlení se častěji stávají zahradní chaty, přívěsy, sem tam nějaký most, pokud ještě nespadnul.

Deneček ( 10. ledna 2018 12:20 )

Pokud ho chytí,tak páni doktoři naznají že je psychicky nemocný a bude si užívat v moderní léčebně.

moiaza ( 10. ledna 2018 12:07 )

Venca Flaška by vám to vysvětlil. Je to daň za svobodu a demokracii. Jen se divím, že tuto zprávu nijak nekomentuje socan68, rego a celá rodina tatyzdenka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání