Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Katka (†25) zemřela po banální operaci slepého střeva: Mrazivá slova odborníka

Autor: shp - 
25. dubna 2019
11:28

Krásná, mladá a zamilovaná Katka (†25) tragicky zemřela 1. dubna v trnavské nemocnici. Osudnou se jí staly komplikace po banální operaci tlustého střeva. Lékaři, kteří se o mladou Slovenku starali, si vysloužili velkou kritiku. I když se nemocnice, policie ani rodina k tragédii blíže nevyjadřují kvůli případnému maření vyšetřování, zkušený odborník promluvil o okolnostech doprovázejících Katčin smutný odchod ze světa.

Katka byla hospitalizována v trnavském špitálu na začátku března kvůli podezření ze zánětu slepého střeva. Hned druhý den ji operovali. Jenže mladou ženu trápil neutichající kašel, takže jí provedli CT vyšetření a zjistili, že má těžký zápal plic. Jeho léčba byla bohužel neúspěšná a Katka zemřela. Jako jedna z příčin její smrti byla zmiňována infekce, která se mohla dostat do těla během anestezie.

Komplikace nastaly při léčbě zápalu, míní odborník

Během anestézie pacient nemůže dostat infekci,“ vylučuje tuto možnost dlouholetý zkušený anesteziolog, který mluvil s webem Pluska.sk, ale chce zůstat v anonymitě. „Podle informací, které mám, byly dýchací cesty pacientky čisté a nedošlo během anestezie ke vzdechnutí nežádoucích látek do plic,“ upřesnil. Komplikace, které stály Katku život, nastaly podle odborníka až během léčby zápalu plic.

Dělalo se všechno pro to, aby pacientka přežila. Nic se nepodceňovalo. Aplikaci léků vykonávali specialisté z Bratislavy. Vědělo se, že tento lék může způsobit zřídkavou komplikaci, která zapříčiní smrt, ale to se stává v miliontině případů a především u starších, 60- až 80letých pacientů,“ vysvětlil odborník. Dodal však, že kdyby tato léčba nebyla nasazena, odnesla by to nemocnice.

Udělali jsme maximum, říká lékař z nemocnice

My jsme pro děvče udělali maximum. Podle mě musela mít sníženou imunitu a trpěla infekcí předtím, než přišla do nemocnice. Vždyť i zánět slepého střeva je infekce v těle,“ řekl lékař trnavské nemocnice, kde žena zemřela. Co se však v organismu Katky opravdu stalo, ukáže až komplexní vyšetření znalci. „Sami můžeme být překvapení, co se poté zjistí,“ dodal.

Na výsledky pitvy Katky a vyšetřování čeká netrpělivě i její zdrcená maminka Dagmar. Ta poznamenala, že její dcera nebyla předtím vůbec nemocná a její stav se zhoršil až po operaci. Co bylo příčinou tragédie, tak musí odhalit Úřad pro dohled nad zdravotní péčí, který má pitvu na starost.

tmspetrs ( 25. dubna 2019 17:42 )

=-Najděte nahe zeny ve vašem městě zde : til.pw/nahe

dessy ( 25. dubna 2019 16:53 )

Tak by se asi o ní nepsalo, tady je jasné jak jsme si všichni v Blesku rovní, škoda je jen krásných, mladých a zamilovaných žen. Notabene, všimli jste si, že všechny zesnulé mladé ženy jsou "krásné, půvabné atd"? no, budu tomu věřit, vzbuzuje to asi víc lítosti nad šeredkami. A nikdy bych sebemenší zákrok nenazvala banálním, nevím co se může stát.

yokky ( 25. dubna 2019 16:50 )

smrt v bilych plastich

zada ( 25. dubna 2019 16:36 )

Žádný zákrok do těla není banální!!!!!! Infekce v těle je vždycky hrozba. Lidi si myslí, že se prostě při operacích "neumírá". Bohužel i to se stává , a bužel i mladým lidem. Každý jsem jiný, každý jinak reagujeme na léky a jiné lékařské úkony. A můžeme být krásní a mladí.... je to velká tragedie ale bohužel takový je život. Stejně tak se bagatelizují porody, nosní mandle, krční mandle, operace žil atd.....o plastické chirurgii ani nemluvím....Nejsme nesmrtelní.... Každý má tu svoji svíčku.....

ivuska1 ( 25. dubna 2019 15:41 )

Toto je zdravi a zivoty lidi . Za takove chyby musi byt doktori trestani ! Jak to dopadne - nijak, nikdo potrestany nebude. Jako vzdy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání