Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nina (†6) zemřela na dehydrataci v nemocnici! Nečekaný krok policie

Autor: shp - 
25. října 2018
09:59

Nečekaný posun, který už čekal málokdo. Rodiče Ľubomír a Dana Chuchelovi prožívají v posledních týdnech jedno překvapení za druhým. Před pěti lety jim umřela jejich milovaná dcera Nina (†6). Stalo se tak po střevní viróze v důsledku dehydratace v trenčínské nemocnici. Policie z její smrti nyní obvinila dvě lékařky.

Téměř na den výročí její smrti se začaly dít překvapivé změny v případu a slovenská Generální prokuratura rozhodla, že smrt děvčátka musí policie znovu vyšetřit. Teď padla první obvinění. Úmrtí holčičky vyvolalo na Slovensku velké zděšení, protože Nina šla do trenčínské nemocnice s obyčejnou střevní virózou. Domů se už bohužel živá nevrátila.

Udělali několik osudových chyb, i když jsme je prosili, aby jí dali víc infuzí anebo jí dali antibiotika. Ninku vůbec nemonitorovali, pozdě jí podali antibiotika a byla dehydratovaná,“ promluvil otec děvčátka Ľubomír (48). Po překvapivém znovuotevření případu přišel první posun. Došlo hned ke dvěma obviněním ze smrti malé holčičky.

Policejní vyšetřovatel odboru kriminální policie vznesl obvinění dvěma lékařkám z přečinu usmrcení,“ informovala trenčínská krajská policejní mluvčí Elena Antalová. Dodala, že obviněné lékařky měly v nemocnici jako ošetřující doktorky porušit povinnosti vyplývající z jejich zaměstnání a zanedbaly péči při ošetřování hospitalizované nezletilé pacientky.

Za to jim hrozí vězení ve výšce od dvou do pěti let. List oslovil obě obviněné lékařky. „Nemám se k čemu ještě vyjádřit, mám práci,“ řekla Jana B., která nadále ordinuje na ambulanci v Ilavě. Oslovena byla i trenčínská nemocnice, kde ještě stále pracuje druhá obviněná lékařka Silvia A.

Vzhledem ke skutečnosti, že Fakultní nemocnice Trenčín nedisponuje a nebyla obeznámená s obsahem usnesení o vznesení obvinění, nebudeme se k této otázce vyjadřovat,“ zaslala stanovisko nemocnice. „Ninku nám už nic nevrátí, ale jsme rádi kvůli rodičům dalších dětí, která by se takovýmto lékařům neměla dostat do rukou,“ uzavřeli rodiče.

adeso ( 25. října 2018 11:19 )

z vlatní zkušenosti vím, že kdyby se měly začít vyšetřovat všelijaká úmrtí, tak by u nás byla na svobodě polovina lékařů. Bůh chraň naše děti před těmi lemply.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání