Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Školačky (†14 a †15) se chytily za ruce a vešly na koleje. Marcelu a Pamelu strojvedoucí v mlze neviděl

Autor: DH - 
25. října 2018
14:12

K obrovské tragédii došlo v úterý ráno na železniční trati mezi slovenskými obcemi Krompachy a Richnava. Vlak tu srazil dvě školačky, které přecházely přes koleje. Strojvedoucí je v mlze spatřil na poslední chvíli a srážce už nedokázal zabránit. Marcela a Pamela (†14 a †15) byly na místě mrtvé.

Šesťačky Pamela a Marcela odešly z domova v pondělí po obědě, namířeno měly k prarodičům jedné z nich. K tragédii došlo následujícího dne, kdy se vracely domů a do školy.

Cestu z Krompach do Richnavy si patrně chtěly zkrátit přechodem přes kolejiště. Nákladnímu vlaku se ještě vyhnuly, osobnímu však už ne. V daném úseku bylo navíc to ráno velmi mlhavo. Strojvedoucí dvě školačky spatřil, až když byly pouhých 5 metrů před vlakovou soupravou. Byly prý zády k němu a držely se za ruce. Tragédii pak už nešlo zabránit.

„Při přecházení přes nepřehledný oblouk uviděl v kolejišti ve vzdálenosti asi 5 metrů ve velmi husté mlze 2 osoby. Okamžitě použil rychločinnou brzdu, ale kvůli krátké vzdálenosti už srážce nedokázal zabránit,“ potvrdila policejní mluvčí Jana Mésarová. „U strojvedoucího byla provedena dechová zkouška na alkohol. Ta byla negativní,“ doplnila.

Obě dívky na místě bohužel zraněním podlehly. Strojvedoucí nyní čelí trestnímu stíhání kvůli podezření z trestného činu usmrcení.

Rodiče se o tragédii dozvěděli od kamaráda. „Štefan přišel na stanici, paní ho tam poznala, každý den tam chodíme. Povídala, že někoho srazili. Už jsem věděl, že asi naší dcerku,“ řekl TV JOJ Juraj Tulej, otec jedné z dívek.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání