Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nedokázal jsem jí pomoct, pláče zdrcený otec malé Ivanky (†4): Rozdrtil ji starý televizor

Otec promluvil o neštěstí, při němž zahynula jeho čtyřletá dcera. Shodila na sebe starý televizor.
Otec promluvil o neštěstí, při němž zahynula jeho čtyřletá dcera. Shodila na sebe starý televizor.  (Autor: Reprofoto TV Markíza)
Autor: shp - 
18. prosince 2018
19:15

Stačila chvilka nepozornosti a stalo se obrovské neštěstí. Rodinná tragédie se odehrála v neděli vpodvečer v bytovce ve slovenské Revúci. Malá Ivanka (†4) si hrála se sourozenci, když na sebe nešťastnou náhodou strhla velký starý televizor. O smutné události promluvil zdrcený otec.

Drobné děvčátko bylo na místě mrtvé. Z běžné neděle v rodině maminky Jozefíny (22), jejího druha Ivana a třech dětí se rázem stala tragédie. Když byl otec ve sklepě, družka vařila oběd. Jejich ratolesti Ivanka, Mirka (2) a Davídek si spolu hrály a dívaly se na pohádky na velkém starém televizoru.

Nový se nám rozbil, a tak jsme měli dva měsíce tento starý. Byla to jen chvilička, žena se otočila ke sporáku a najednou uslyšela obrovský rachot,“ popsal Ivan nejhorší chvíle svého života Novému Času. Malá Ivanka na sebe strhla nejenom televizi, ale i skříňku, na které stála.

Zoufalá matka běžela dcerce okamžitě na pomoc. „Jožka sebrala Ivanku do náruče a utíkala na chodbu, aby jí sousedé pomohli. Vyletěl jsem ze sklepa, protože jsem ji slyšel křičet a plakat,“ pokračuje otec, kterému se naskytl hrozný pohled na zakrvácenou dcerku.

Sousedé okamžitě zavolali záchranku a Ivan podle instrukcí operátora tísňové linky dával své dcerce první pomoc. „Už jsem jí nedokázal pomoct a stejně tak záchranáři. Družka se z toho všeho psychicky zhroutila. Nebudeme mít tento rok žádné Vánoce,“ dodává se slzami v očích Ivan.

Rodiče to budou mít nyní těžké, musejí však sebrat všechny síly kvůli Mirce a Davidovi. Tragickou smrtí Ivanky se zabývá i policie. „Okolnosti incidentu jsou předmětem vyšetřování,“ uzavřela banskobystrická policejní mluvčí Petra Kováčiková.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání